Obradović: Možemo da osvojimo titulu

"CSKA je odličan tim, imaju sjajne igrače na svim pozicijama i trenera koji ih dobro vodi. Nevjerovatni su u napadu, ali prave odlične rezultate i u odbrani", objasnio najtrofejniji evropski trener
0 komentar(a)
Željko Obradović, Foto: ARHIVA VIJESTI
Željko Obradović, Foto: ARHIVA VIJESTI
Ažurirano: 27.04.2012. 21:27h

Trener Panatinikosa Željko Obradović rekao je da je srećan, jer njegov tim ponovo ima šansu da postane prvak Evrope.

"Imali smo težak put do fajnl-fora, ali za ovih 20 godina ne pamtim da je nekada bilo lako. Prije ili kasnije morate da se pomučite, tako je bilo i ovaj put, posebno u četvrtfinalnoj seriji sa Makabijem. Poslije svih problema koje smo imali na početku sezone, možemo da budemo srećni jer imamo šansu da ponovo postanemo prvaci", rekao je Obradović, a prenosi B92.

Panatinaikos će 11. maja u polufinalu Evrolige u Istanbulu igrati protiv CSKA Moskve, dok se u drugom meču sastaju Olimpijakos i Barselona.

"CSKA je odličan tim, imaju sjajne igrače na svim pozicijama i trenera koji ih dobro vodi. Nevjerovatni su u napadu, ali prave odlične rezultate i u odbrani. Što je najvažnije, igraju kao tim i zato im ide dobro ove godine", rekao je Obradović.

Trener "zelenih” je dodao da mu rad sa iskusnim igračima olakšava posao.

"Pomoćni trener Dimitris Itudis je sa mnom 13 godina, Kostas Carcaris 10, Majk Batist devet, Dimtris Dijamantidis osam, a Šarunas Jasikevičijus četiri. Veoma sam ponosan na moje igrače, jer su dali sve za Panatinaikos. Šta god da se desi, ja ću im biti zahvalan za sve što su učinili za mene", kazao je on.

Na pitanje novinara da li bi bilo idealno da u Istanbulu, gradu gdje je 1992. godine sa Partizanom započeo fantastični trofejni trenerski niz, osvoji devetu titulu, a sedmu za klub, Obardović je rekao:

"Prihvatio bih da to bude u bilo kojoj državi ili gradu, jer uvijek je lijepo kada pobjeđujete. Biće teško, ali ako smo već u Istanbulu, neka bude tu", zaključio je Obradović.

Bonus video: