Jusufov kupuje Panatinaikos?

Poznato je da su braća Janakopulos prošlog ljeta zapali u finasijsku krizu, pa je scenario prodaje PAO više nego moguć
0 komentar(a)
Braća Janakopulos, Foto: Serbianforum.org
Braća Janakopulos, Foto: Serbianforum.org
Ažurirano: 27.04.2012. 16:33h

Ruski milijarder i nekadašnji ministar za nafru i energetiku ove republike, Igor Jusufov potencijalno je novi vlasnik grčkog Panatinaikosa, prenosi košarka24.

Naime, prema pisanju inostranih portala ruski biznismen je ozbiljan u namjeri da ulož veliku količinu novca u atinske "zelene".

Jusufov je osnivač ruske energetske kompanije "Faund Enerdži" koja je fokusirana na saradnju sa kompanijama iz sličnih djelatnosti i bavi se proizvodnjom nafre i gasa.

Priča oko dolaska ruskog milijardera u Grčku potiče od njegove povezanosti sa braćom Janakopulos - familijom koja je na čelu atinskog kluba već više decenija.

Međutim, poznato je da su braća Janakopulos prošlog ljeta zapali u finasijsku krizu, pa je scenario prodaje PAO više nego moguć.

Inostrani portali smatraju da bi sadašnji vlasnici Panatinaikosa prodajom kluba zaradili dovoljno novca da povrate poljuljanu finasijsku stabilnost.

Ovo nije prvi put da "Faund Enerdži" na čelu sa Jusufovim pokušava da izađe na grčko tržište.

Njegov "Faund Enerdži" je pokušao da kupi Grčku naftnu kompaniju čija je vrijednost prema Vol Stritu oko dvije milijarde eura.

Ipak, Jusufov se ne spominje kao jedini mogući kupac atinskog Panatinaikosa.

U priču oko kupovine jednog od najpoznatijih grčkih košarkaških brendova su se uključili i bogataši i SAD i Saudijske Arabije.

Bonus video: