Nikola Antić prvi pomoćnik Luke Pavićevića

Član je generacije Budućnosti koja je ušla u Prvu ligu SFRJ, sa velikim uspjehom vodi Šalon Rems, a trenutno je treći na tabeli i bori se za ulazak u elitnu diviziju Francuske
111 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.04.2012. 09:00h

Selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore Luka Pavićević već je odredio stručni štab koji će “crvene” voditi kroz njegov mandat na mjestu prvog čovjeka nacionalnog tima.

Prvi pomoćnik Pavićeviću, kako “Vijesti” saznaju iz izvora bliskih samom vrhu KSCG, biće nekadašnji igrač Budućnosti Nikola Antić, sada trener u Francuskoj.

Antić, doduše, još nije i zvanično potvrdio da će na klupi sjedjeti uz Pavićevića, zbog obaveza u klubu Šalon Remsu, ali šanse da se nešto po tom pitanju promijeni su praktično minimalne.

Član je generacije Budućnosti koja je ušla u Prvu ligu SFRJ, sa velikim uspjehom vodi Šalon Rems, a trenutno je treći na tabeli i bori se za ulazak u elitnu diviziju Francuske.

Antića, koji je prije tačno 10 dana potpisao novi dvogodišnji ugovor sa francuskim klubom, jedino to može spriječiti da prihvati poziv našeg selektora.

Posljednji put Antić je u Crnoj Gori radio kao trener kada je 2002. godine asistirao Vladu Đuroviću na kormilu Budućnosti.

Drugi pomoćnik biće Petar Mijović, trener Podgorice i bivši pomoćni trener Miodragu Kadiji u juniorskoj reprezentaciji, kojeg smatraju jednim od najperspektivnijih trenera u Crnoj Gori.

Za skauting će biti zadužen Igor Jovović, pomoćni trener Budućnosti.

O kondiciji će brinuti proslavljeni atletski trener iz Srbije Mihajlo Švraka, koji se proslavio radom sa Dragutinom Topićem. U međuvremenu je 10 godina radio u FMP Železniku, a sa Lukom Pavićevićem se upoznao dok je ovaj igrao za Crvenu zvezdu.

Njih dvojica saradnju su nakon toga nastavili, a Švraka je bio kondicioni trener i dok je Pavićević radio u Albi.

Bonus video: