Radonjić: Imamo veliku želju i motiv

"Za sve nas je veliko zadovoljstvo što smo izborili plasman na fajnl-for ABA lige i nakon prošlogodišnjeg plasmana još jednom potvrdili kvalitet", istakao strateg "plavih"
0 komentar(a)
Dejan Radonjić i igrači, Foto: Savo Prelević
Dejan Radonjić i igrači, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.04.2012. 13:13h

Već sada, dvadesetak dana prije kraja, može se slobodno reći da košarkaši Budućnost Volija iza sebe imaju više nego uspješnu sezonu.

Plasirali su se na završni turnir ABA lige, igrali u četvrtfinalu Evrokupa, osvojili Kup Crne Gore, a treba da se desi čudo, pa da ne odbrane tron u domaćem šampionatu.

Da su sa pravom jedni od najprijatnijih iznenađenje ove košarkaške godine u Evropi, "plavi“ žele da dokažu i u Tel Avivu.

Glavni grad Izraela će od subote do ponedjeljka biti domaćin fajnl-fora regionalne lige.

Crnogorski šampion će imati najteži zadatak, igraćemo protiv domaćina i najbolje ekipe Makabija (subota 20.15 sati).

Jasno je da je "ponos Izraela“ apsolutni favorit, a Marku Popoviću i saigračima ostaje, ako ništa drugo, ono da bar namuče favorizovanog domaćina.

"Za sve nas je veliko zadovoljstvo što smo izborili plasman na fajnl-for ABA lige i nakon prošlogodišnjeg plasmana još jednom potvrdili kvalitet. Osjećaj koji je prisutan pred put za Tel Aviv kod nas gradi optimizam da se predstavimo na adekvatan način, iako smo svi svjesni da igramo protiv Makabija, koji je ove godine pokazao dominaciju u ovom takmičenju i koji je uz kvalitet igrača, trenera i kluba, uz njihov teren i navijače glavni favorit za osvajanje ABA lige. Nama je jasno da se nalazimo u društvu najboljih ekipa i pokušaćemo velikom motivacijom, angažovanošću i željom da prikažemo najbolju moguću partiju protiv favorizovanog domaćina i da se pokažemo u dobrom svjetlu. Puna srca odlazimo za Tel Aviv i, generalno, naš nastup tamo će biti prijatan bez obzira šta uradili“, ističe Dejan Radonjić, trener Podgoričana.

Prvi stručnjak Budućnost Volija je istakao da svi žele da naprave iznenađenje u duelu sa Makabije, ali je i postavio pitanje da li je to realno.

"Jasna je naša pozicija u odnosu na Makabi i postavlja se pitanje rasterećenosti. Međutim, ne vaspitavamo se da rasterećeni ulazimo u bilo koji meč, pa tako neće biti ni sada u Tel Avivu. Ne treba trošiti riječi o odnosu Makabija i Budućnosti, ne očekuje nas nimalo lak susret. Ambijent koji će da bude tamo, daje nam mogućnost da se predstavimo u najboljem mogućem svjetlu uz želju da napravimo senzaciju i dobijemo Makabi. Da li je to realnost, treba da bude svima jasno“.

Neodigrana utakmica 20. kola ABA lige između istih rivala, koja je bila na programu 14. aprila u "Nokija areni“, sa jedne strane je dobro došla "plavima“, a sa druge nije.

Naime, od mečeva sa Valensijom 23. i 30. marta, ne želeći da se potcijeni bilo koji tim u Crnoj Gori, Podgoričani nisu imali nijednu jaku provjeru.

"Omogućio nam je da se više bavimo treningom, što nam je bilo itekako potrebno u situaciji kada smo imali povrijeđene igrače. Prvo Bojana Krstovića uz dužu pauzu, a potom i Nikole Ivanovića uz kraću, a to nam nije dalo mogućnost da radimo onako kako smo željeli. Sa tog aspekta je bilo dobro što nismo odigrali taj meč, ali sa druge strane, jasno je da nismo imali priliku da u zadnje vrijeme odigramo neki jak meč i da provjerimo formu i ono što možemo da pružimo u odnosu na ekipe iz tog ranga. Zbog toga ima razloga za da i ne, ali u svakom slučaju na to nismo mogli da utičemo i zbog toga se time nismo ni bavili“, zaključio je Radonjić.

Imamo kvalitet za dobar meč

Talentovani Nikola Ivanović imaće priliku da se, sa saigračima, još jednom odmjeri protiv jedne od najjačih ekipa na Starom kontinentu.

"Igramo protiv ekipe koja je od samog starta ABA lige pokazala kakav joj je cilj u ovoj sezoni i jasno stavila do znanja da želi trofej. Međutim, mi smo u nekim prethodnim mečevima kroz domaće prvenstvo pokušali da podignemo nivo igre i tempiramo formu za ovaj meč, koji će biti težak. Motiv neće izostati, imamo kvalitet da pružimo jedan dobar meč u Tel Avivu“, optimista je Ivanović.

Bonus video: