Pavićević: Teško bez Ivanovića

On je kazao da će bez Ivanovića rezultat biti problematičan, podsjećajući da je Crna Gora dobila najtežu grupu.
0 komentar(a)
Mihailo Pavićević, Foto: Savo Prelević
Mihailo Pavićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.04.2012. 19:09h

Mlada košarkaška reprezentacija Crne Gore, ukoliko Nikola Ivanović bude priključen seniorskoj selekciji, biće oslabljena i svaka pobjeda u preliminarnoj fazi bila bi veliki uspjeh, kazao je selektor Mihailo Pavićević.

On je kazao da će bez Ivanovića rezultat biti problematičan, podsjećajući da je Crna Gora dobila najtežu grupu.

“Svaka pobjeda u preliminarnoj fazi, u grupi sa Njemačkom, Francuskom i Srbijom, bila bi velika stvar. Savez i selektor seniorske reprezentacije odlučiće šta je najbolje za Ivanovića, ali smatram da njemu ništa ne bi škodilo da odigra i Evropsko prvenstvo za mlade. To je to najveći vid afirmacije za mladog igrača”, rekao je Pavićević agenciji MINA.

On je podsjetio da je prošle godine dres Španije nosio Nikola Mirotić, navodeći da je on ove sezone bio jedan od najboljih igrača Evrolige.

Prema njegovim riječima, Ivanović je projektovan za prvog igrača mlade reprezentacije.

On je istakao da će u njegovom odsustvu predvodnik mlade reprezentacije biti Marko Todorović.

“Todorović igra treću ligu i to me ne čini srećnim, jer je talentovan i zaslužuje da bude u prvom timu Huventuda. Igra dobro i najbitnije je da dođe spreman i zdrav na pripreme. On bi trebao da bude naš najbolji igrač i predvodnik ove generacije na EP”, rekao je Pavićević.

On je naglasio da ozbiljno računa i na Radosava Spasojevića, podsjećajući da drugu godinu igra u austrijskoj, prema njegovom mišljenju, najlošijoj ligi u Evropi.

“Pravo nastupa imaju i Andrej Pajović, kao i Nemanja Đurišić koji je zbog obaveza na fakultetu prošle godine nije mogao da nastupi za reprezentaciju. On bi uz Todorovića i Pajovića trebao da bude jedan od nosioca reprezentacije”, rekao je Pavićević.

On je kazao da će pozvati i četvoricu košarkaša koji nastupaju u američkoj koledž košarci.

“Njih nijesam gledao i doći će na probu. Dragović nije igrao ove godine, moram vidjeti u kakvoj je stanju i može li pomoći reprezentaciji. Mušović nije imao veliku minutažu, kao ni Sekulić i Raičković. Kroz treninge vidjeću na koga mogu da računam”, rekao je Pavićević.

On je kazao da pravo nastupa imaju igrači rođeni 1992. godine, ali da će pozvati i godinu mlađe kako bi se pripremali za narednu godinu

Pavićević je istakao da je i ove sezone crnogorska liga promovisala nekoliko igrača koji bi narednih godina mogli da budu budućnost crnogorske košarke.

On je kazao da su u Mornaru dobru sezonu imali Vukota Pavić i Andrej Pajović, kao i dvojica supertalentovanih Milija Miković i Mihailo Kasalica.

"Pavić koji je iskoristio svoju šansu i tokom većeg dijela prvenstva igrao dobro. Pajović je nakon povratka iz Amerike pokazao napredak u igri", rekao je Pavićević.

On je istakao da su odličnu sezonu imali i Mašan Vrbica iz Lovćena, Marko Mugoša iz Budućnosti i Bojan Ratković iz Danilovgrada.

"Vrbica je pokazao talenat i uz dobar rad može da izraste u dobrog igrača, kao i Mugoša koji je prvi dio sezone igrao na dvojnu registraciju za Podgoricu. Imao je dobrih utakmica, ali je igrao bez odgovornosti u ekipi Podgorice, mogao je da radi šta je htio, a to za mladog igrača nije dobro", rekao je Pavićević.

Bonus video: