Kurtinaitis još dvije sezone na klupi Himkija

Trenersku karijeru počeo je 2002. godine u azerbejdžanskom Bakuu, a patom je vodio Ural Grejt (Rusija), Šakaliju (Litvanija), Lietuvos ritas (Litvanija) i VEF Rigu (Letonija)
0 komentar(a)
Rimas Kurtinaitis, Foto: BCKHIMKI.RU
Rimas Kurtinaitis, Foto: BCKHIMKI.RU
Ažurirano: 23.04.2012. 18:38h

Osvajanje Evrokupa i plasman u Evroligu naredne sezone, bili su dovoljan razlog da predsjednik Himkija Aleksej Bodounkov ponudi produžetak saradnje treneru Rimasu Kurtinaitisu.

Litvanski stručnjak je prihvatio ponudu i ostaće na klupi tima iz Moskve najmanje još dvije sezone.

Bivši reprezentativac Sovjetskog saveza na klupu Himkija sjeo je prošle godine i ove sezone je uspio da u vitrine kluba donese prvi evropski trofej u istoriji (pobjeda nad Valensijom).

On je i sa Lietuvos ritasom prije dvije sezone uzeo Evrokup, pa je postao prvi trener kome je to pošlo za rukom.

Sa Himkijem je prošle takmičarske godine osvojio Baltičku ligu (savladana CSKA Moskva).

Trenersku karijeru počeo je 2002. godine u azerbejdžanskom Bakuu, a patom je vodio Ural Grejt (Rusija), Šakaliju (Litvanija), Lietuvos ritas (Litvanija) i VEF Rigu (Letonija).

"Radili smo sa Rimas godinu i za ovaj vremenski period naš klub je osvojio dvije titule, a pobjeda u Eurokupu je vrhunac dostignuća Himkija u ovom trenutku. Mi smo zadovoljni radom stručnog štaba i Kurtinaitisa lično, tako želimo da produžimo saradnju. Pitanje produženja ugovora je riješen još prije finala Evrokupa. Danas su sve formalnosti riješene, a pomoćni treneri će nastaviti rad sa Rimasom”, rekao je Viktor Bičkov, generalni menadžer Himkija.

Bonus video: