Kraj sezone za Hauarda, preskače i Olimpijadu

Hauard će u Los Anđelesu obaviti operaciju leđa, pa neće pomoći svom timu u preostala četiri meča ligaškog dijela i plej-ofu.
0 komentar(a)
Hauard, Foto: BETA/AP
Hauard, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 20.04.2012. 12:09h

Centar Orlanda Dvajt Hauard mora na operaciju leđa, zbog čega je ne samo završio ovu NBA sezonu, već ga neće biti ni u timu SAD na Olimpijadi u Londonu.

Hauard će u Los Anđelesu obaviti operaciju leđa, pa neće pomoći svom timu u preostala četiri meča ligaškog dijela i plej-ofu.

Povredu je zadobio početkom marta, zbog čega je već propustio šest mečeva, pa pošto je postal jasno da je operacija neminovna, iz klubu su saopštili da je odlučeno da se to uradi odmah.

Hauard ove sezone ima puno problema, i zbog lošeg odnosa sa trenerom Stenom van Gandijem, a čelnicima kluba je zatražio smjenu Gandija, što je zasnao i treneer. Hauard je, navodno, čak i vlasniku ekipe Riču DeVosu rekao da ne želi više da igra za Van Gandija, koji je sa druge strane izjavio da je ekipa spremna da u finišu sezone igra bez svog najboljeg igrača i najdominantnijeg centra NBA lige.

“Povreda je bolna, veoma bolna. Ali, ružno je čuti ljude da govore da ostavljam ekipu na cjedilu. Moja povreda je stvarna, realan problem. Probao sam da igram sa bolom, ali sam samo pogoršao situaciju”, kazao je Hauard.

Hauard je prije početka sezone tražio trejd, ali je nakon nekoliko mjeseci nagađanja produžio ugovor na još najmanje jednu sezonu.

Ovi događaju definitivno škode Odlandu, koji je trenutno šesti u Istočnoj konferenciji sa skorom 36-26 i obezbijedio je mjesto u plej-ofu.

U posljednjih deset mečeva ostvario je samo četiri pobjede pa je sve dalje od treće pozicije.

Bonus video: