Budućnost sa Lovćenom, komšijski derbi u Ulcinju

Superligaške ekipe imala su, praktično samo dan za oporavak, jer se već danas i sjutra igraju mečevi 8. kola...
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.04.2012. 08:38h

Superligaške ekipe imala su, praktično samo dan za oporavak, jer se već danas i sjutra igraju mečevi 8. kola.

Budućnost Voli - Lovćen (srijeda, 17.30 sati)

Podgoričani su savladali Lovćen na Cetinju, pa ne bi trebalo da imaju problema ni na svom terenu.

"Lovćen je u dosadašnjem dijelu Superlige pokazao kvalitet, dobro je vođen od strane Dragana Radovića i zaslužuje respekt. Međutim, očekujem da odigramo dovoljno dobro da zabilježimo novu pobjedu", bio je kratak Dejan Radonjić, šef struke Budućnost Volija.

Lovćen je trijumfom nad Sutjeskom praktično osigurao plasman u plej-of, pa u “Moraču” stiže rasterećen.

"Poslije pobjede nad Sutjeskom, došli smo na korak od cilja, plasmana u plej-of. Znamo ko je Budućnost, ali dolazimo rasterećeni sa željom da prikažemo dobru partiju", istakao je centar Cetinjana Ivan Zejak.

Ulcinj - Mornar (srijeda, 19)

Ulcinjani su porazom od Teoda ispali iz trke za doigravanje, ali žele da u posljednja tri kola naprave što bolji rezultat.

"Sve je poznato što se tiče plasmana u plej-of, pa ćemo ova tri kola odigrati najbolje što možemo i da raščistimo neke stvari za narednu sezonu. Uvijek su mečevi sa Mornarom bili dobri, očekujem da tako bude i sada, uz našu dobru igru. Uz sve probleme koje smo imali tokom sezone, sa malim fondom igrača, mi smo plasmanom u Superligu ispunili cilj" rekao je Nikola Milatović, trener Ulcinjana.

Barani u komšiluk ide sa jasnim ciljem da osvoji dva nova boda.

"Zaslužen poraz od Budućnosti, stavili smo po strani. Okrećemo se Ulcinju, koji je uvijek motivisan protiv nas, a nema sumnje da će tako biti i sada. Ove sezone smo pokazali da imamo veći kvalitet od njih, a nadam se da ćemo to pokazati i na terenu i da ćemo slaviti", jasan je centar Barana Filip Barović.

Sutjeska - Teodo (četvrtak, 19)

Nakon dva poraza (Mornar i Lovćen), košarkaši Sutjeske pokušaće da se iskupe protiv Teoda. Uoči novog meča optimizma u nikšićkom prvoligašu ne nedostaje.

"Odlučni smo da prekinemo negativnu seriju. Sigurno da smo kvalitetnija ekipa od Teoda, ali to moramo dokazati na parketu. Igramo pred domaćom publikom i nemamo prava na kiks. Ako odigramo kao u uvodnim kolima Superlige, neizvjesnosti neće biti. Istina, protivnik će pokušati da nam se revanšira za poraz na svom parketu, ali smospremni da potvrdimo ko je bolji", kazao je Vladan Jocović, centar Nikšićana.

U redovima Tivćana žale što nisu imali sreće sa povredama, jer su uvjereni da bi napravili bolji rezultat.

"Sutjeska je favorit, ima izuzetno kvalitetan tim, igra pred svojim navijačima. Međutim, nećemo se predati. Pokušaćemo da odigramo najbolje što možemo i da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže za pobjedu. Imamo još teoretske šanse da igramo u plej-ofu, ali se nećemo predavati dok god imamo šansi, makar bile minimalne", optimista je strateg Teoda Milan Rondović.

Bonus video: