Mornar dočekuje šampiona

Lovćen riješen da se revanšira Sutjesci za poraz u Nikšiću, Milan Rondović, trener Teoda, uvjeren u drugi trijumf u Superligi
76 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Ivanović (Mornar), Foto: SAVO PRELEVIĆ
Nikola Ivanović (Mornar), Foto: SAVO PRELEVIĆ
Ažurirano: 16.04.2012. 07:28h

Mečevi sedme runde Superlige košarkaša igraju se danas, a derbi je u Baru, gdje će Mornar ugostiti Budućnost Voli.

Mornar - Budućnost Voli (ponedjeljak, 19 sati)

Nakon par dana odmora koji su poslužili za odmor, košarkaši Mornara sa velikom željom i nestrpljenjem iščekuju derbi. Barani su trijumfom u Nikšiću napravili veliki korak ka drugoj, željenoj poziciji pred plej-of.

"Spremni smo, orni i voljni da odigramo iznad svojih mogućnosti. To je jedini način i recept da se iznenadi glavni favorit za titulu. Dobro se poznajemo, taktičkih nepoznanica teško da može biti, a ukoliko meč povedemo u našem pravcu sve je moguće. Nema sumnje da će ono, nekako po navici, doputovati da odigraju najbolje što mogu i u najboljem sastavu. Biće ovo pravi ispit za moje momke", rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

“Plavi” u Bar idu sa jasnom namjernom da upišu dva nova boda.

"Očekujem da odigramo dovoljno kvalitetno da slavimo u Baru, upišemo dva nova boda i potvrdimo prvu poziciju", bio je jasan Dejan Radonjić, šef struke Podgoričana.

Lovćen - Sutjeska (ponedjeljak, 19)

Cetinjani imaju jasnu računicu, pobjeda ih primiče četvrtom mjestu i plasmanu u plej-of.

"Nakon poraza u Tivtu, umanjili smo šanse za neku bolju poziciju pred plej-of, ali pobjede nad Sutjeskom primakli bi se doigravanju. Znamo da neće biti lako, jer je Sutjeska dobra i iskusna ekipa, ali očekujem da odigramo najboljem što možemo u ovom trenutku i da uz veliku želju i borbenost izborimo povoljan rezultat", riječi su Dragana Radovića, stratega Cetinjana.

Nikšićani u prijestonicu dolaze svjesni da ih čeka motivisan domaćin.

"U dosadašnjem dijelu šampionata dokazali smo da možemo da igramo sa svim rivalima. Istina, svjesni smo da nas na Cetinju očekuje težak zadatak. Međutim, i pored svega pokušaćemo da ostvarimo trijumf. Svakako da će Lovćen pokušati da nam se revanšira za poraz koji je doživio u Nikšiću. Ipak, unaprijed se nećemo predati", jasan je Žarko Dragićević, plejmejker Sutjeske.

Teodo - Ulcinj (ponedjeljak, 19.05)

Pobjeda nad Lovćenom, dala je krila igračima Teoda pred dolazak Ulcinjana.

"Moramo dobiti meč protiv Ulcinja, koji je dobra, iskusna ekipa, dobro vođena. Pobjeda protiv Lovćena je pokazala da imamo kvalitet i šteta je što nismo odigrali dosadašnje mečeve kompletni. Siguran sam da bi tada dokazali sav kvalitet. Cijeno Ulcinj, igra dobro, ima dobre pojedince, ali im to neće ništa pomoć. Siguran sam da ćemo uz navijače doći do pobjede", bio je jasan trener Tivćana Milan Rondović.

Za Ulcinjane je ovo presudan meč, jer u slučaju poraza praktično gube sve šanse da uđu u doigravanje.

"Veoma bitan meč za nas i daćemo sve od sebe da slavimo. Cijenimo Teodo, ali mislim da dosta toga u ovom susretu zavisi od nas. Ako odigramo onako kako možemo, poslije dva loša meča protiv Lovćena i Budućnost Volija, vjerujem da ćemo pobijediti", optimista je Nikola Milatović, trener Ulcinja.

Bonus video: