All Star 2014 - za tri godine do velike scene

“Uz zanimljive treninge, koje pripremamo, uz pomoć naših trenera razvijamo i kreiramo karakter, koji će im pomoći kako u sportu tako i van njega”, kaže Savo Đikanović, koji napominje da je važan dio njihovog projekta - sjajna ekipa trenera
247 pregleda 1 komentar(a)
all star, Foto: Privatna arhiva
all star, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 21.05.2018. 08:14h

Košarkaški klub All Star 2014 za nepune tri godine izrastao je u ozbiljan i ambiciozan klub koji broji preko 150 članova – reklo bi se očekivano, s obzirom na to da se na njegovom čelu nalaze Vlado Šćepanović i Savo Đikanović.

Ideja dvojice proslavljenih košarkaša bila je da se maksimalno posvete najmlađima i da prate njihov razvoj od prvih košarkaških koraka.

“Uz zanimljive treninge, koje pripremamo, uz pomoć naših trenera razvijamo i kreiramo karakter, koji će im pomoći kako u sportu tako i van njega”, kaže Savo Đikanović, koji napominje da je važan dio njihovog projekta - sjajna ekipa trenera.

“Treba trenera Marka Kokotovića, koji je ove sezone vodio pionire i kadete, sa kojima je i ostvario istorijski uspjeh za naš klub, odlazak na Final 4. Sve naše selekcije su igrama kroz Ligu mladih Crne Gore dobijali potrebno iskustvo kroz nadigravanje sa svojim vršnjacima iz drugih klubova. Pioniri su nakon solidnog utiska u regularnom dijelu lige, odigrali nekoliko turnira koje je organizovao sportski kanal Sport klub u sklopu projekta Basket4Kids i ostavili više izuzetan utisak osvajanjem trećeg mjesta”, rekao je Đikanović.

Ipak, utisak sezone su ostavili kadeti All Star 2014 (generacija 2002/03)...

“Oni su iznenađenje prvenstva, samim plasmanom u Super ligu mladih, a nakon toga i zasluženim odlaskom na Final 4 koji će se održati 26. i 27. maja u Kući košarke. Podatak da je kadetskoj selekciji ovo prvo takmičenje predstavlja još jedan razlog više za zadovoljstvo”, kazao je Đikanović.

Da bi jedan klub postao ozbiljan i uspješan, osim ogromne želje i strpljenja, potrebna je i pomoć ljudi i kompanija koji dijele iste slične sportske motive, napominje Đikanović.

“To je prepoznala kompanija Vezuv, koja je u okviru kampanje 'Volcano Sport Support' postala naš partner”, ističe on.

U njegovoj i Šćepanovićevoj organizaciji, uskoro će početi i 4. internacionalni košarkaški kamp Kolašin.

“Biće najposjećeniji do sada, a promoter kao sto su Nemanja Gordić, Nikola Ivanović, Bojan Dubljević, Nikola Vučević, Jelena Dubljević, Zvezdan Mitrović i mnogi drugi, uz program koji smo pripremili obećavaju sjajno iskustvo koje će kućama ponijeti svi naši budući polaznici”, ističe Đikanović.

Bonus video: