Solnoki naredne sezone u ABA ligi?

Za sezonu 2012/2013 preostalo je još jedno slobodno mjesto, a čelnici regionalne lige će tokom ljeta odlučiti kome će uputiti pozivnicu
0 komentar(a)
KK Solnoki, Foto: Szolnokiolaj.hu
KK Solnoki, Foto: Szolnokiolaj.hu
Ažurirano: 10.04.2012. 12:40h

Jedan od uticajnijih menadžera u Evropi, vlasnik agencije "Beobasket", Miodrag Ražnatović preko svog profila na društvenoj mreži "Tviter" objavio je da vjeruje da će pozivnicu za ABA ligu naredne godine dobiti klub Solnoki Olaj iz Mađarske, prenosi košarka24.

Više nije tajna da je istupanje Makabija iz ABA lige gotova stvar.

U ionako zgusnut raspored naredne sezone bi trebalo ubaciti proširenu Top 16 fazu Evrolige, pa u ostanak kluba iz Tel Aviva na Jadranu ne vjeruju ni rukovodioci tog takmičenja.

Takav razvoj situacije bi išao na ruku srpskim klubovima ili se bar činilo da će tako biti...

“U Srbiji se nadaju da će četvrtoplasirani tim u Superligi dobiti pozivnicu za ABA ligu naredne sezone, ukoliko Makabi istupi iz takmičenja. Ali, ja vjerujem da će ta pozivnica biti upućena veoma ambicioznoj mađarskoj ekipi Szolnok Olaj, koja se plasirala na fajnal-for Evročelendža i osvojila domaći Kup”, napisao je na svom Tviter profilu Ražnatović.

Prema pravilniku takmičenja, plasman u ABA ligu naredne sezone su obezbijedila četiri hrvatska, tri srpska, dva slovenačka i dva bosansko-hercegovačka kluba.

Već je poznato da će dvije pozivnice dobiti Budućnost Voli i makedonski MZT Skoplje.

Za sezonu 2012/2013 preostaje još jednu slobodno mjesto, a čelnici lige će tokom ljeta odlučiti kome će je uputiti.

Bonus video: