Budućnost i Mornar stavljaju tačku?

Utakmica na Cetinju počinje sjutra u 19 sati, u Nikšiću od 20 časova
57 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Ivanović, Mega - Budućnost Voli, Foto: Aba-liga.com
Nikola Ivanović, Mega - Budućnost Voli, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 20.05.2018. 13:32h

Polufinalne serije plej-ofa Erste Superlige mogle bi biti završene već sjutra veče, u drugim mečevima, zaključak je koji se može donijeti nakon viđenog u prvim susretima.

Budućnost Voli je na svom terenu bila više nego ubjedljiva protiv Lovćena (93:60), ali je i Mornar u “Topolici” lako izašao na kraj protiv Sutjeske (97:73)...

Bilo bi pravo sportsko čudo da šampion ABA lige ne upiše i peti trijumf protiv Lovćena u ovoj sezoni u isto toliko mečeva. Aleksandar Džikić je u prvom duelu na parket slao sve igrače, svi su se upisali u strijelce u duelu u kojem su “plavi” imali skoro 75 posto realizacije za dva poena, a pogodili su i 12 trojki.

Lovćen je plasmanom u polufinale plej-ofa i ABA2 ligu ispunio cilj za ovu sezonu, pa će ekipa Petra Jovanovića imati priliku da pred svojim navijačima, u rasterećenoj atmosferi, stavi tačku na uspješnu sezonu.

Očekivao se neizvjesniji prvi duel između Mornara i Sutjeske, posebno imajući u vidu da su Nikšićani već jednom slavili u “Topolici”, u Superligi (81:79), ali je ekipa Zorana Glomazićabila potpuno nemoćna.

Mornar je ove sezone tri puta u četiri duela pobijedio Sutjesku, posljednji put prije šest dana u Nikšiću (74:70), i želi da seriju završi već sjutra.

"Važno je da smo svi i dalje zdravi i orni da ispunimo zadatak, a to je plasman u finale plej-ofa državnog prvenstva. U Nikšiću će biti mnogo teže nego u prvoj utakmici u Baru, ali uzdamo se u svoj kvalitet i činjenicu da nam je forma u usponu kako se bližimo završetku sezone - ističe bek Mornara Boris Bakić.

Parovi

Ponedjeljak

Lovćen - Budućnost Voli (19 časova)

Sutjeska - Mornar (20).

Bonus video: