Obradović traži pojačanja za fajnl-for u Istanbulu

"Trenutni nivo igri neće biti dovoljan da se odbrani titula na fajnl-foru. Potrebni su nam određeni igrači da nam pomognu i to će biti ono na čemu ću raditi narednog mjeseca", istakao najtrofejni trener u Evropi
0 komentar(a)
Željko Obradović, Foto: REUTERS
Željko Obradović, Foto: REUTERS
Ažurirano: 06.04.2012. 16:53h

Trener Panatinaikosa Željko Obradović želi da pojača igrački kadar pred put na fajnl-for Evroplige u Istanbulu, jer smatra da će teško odbraniti titulu sa postojećim sastavom, prenosi kosarka24.com..

"Opet smo na fajnl-foru i time smo ostvarili cilj koji smo zacrtali na ovom teškom putu. Prvi put smo morali da igramo majstoricu i mislim da smo zaslužili put u Istanbul. Bio je to meč sa mnogo tenzije i pritiska, ali smo uspjeli da prebrodimo sve to i uz pomoć naših navijača koji su bili sjajni”, naglasio je Obradović poslije trijumfa nad Makabijem (86:85) u petom, odlučujućem susretu četvrtfinalne serije.

Najtrofejniji trener na Starom kontinentu se osvrnuo na okršaje sa Ponosom Izraela, ali i na šanse za odbranu titule u Istanbulu.

"Iako su u pitanju detalji, mislim da smo dominirali. Čestitam Makabiju, sjajan su tim i igraju utakmice do kraja, zaista ih poštujem i bilo je pravo uživanje igrati protiv njih. Mi smo imali teško ljeto, ali smo uspjeli da zadržimo tim i opet smo na završnom turniru. Ne znamo šta će se dogoditi narednog ljeta, ali su moji igrači pravi borci. Mada iskreno, trenutni nivo igri neće biti dovoljan da se odbrani titula na fajnl-foru. Potrebni su nam određeni igrači da nam pomognu i to će biti ono na čemu ću raditi narednog mjeseca”, podvukao je Obradović.

Od 11. do 13. maja u Istanbulu, krunu Panatinaikosu će pokušati da skinu Barselona, moskovski CSKA i Olimpijakos.

PAO će se u polufinalu sastati sa "armejcima”, dok će drugi par činiti Pirejci i Katalonci.

Bonus video: