Šampion gost Lovćena

Podgoričani apsolutni favoriti na Cetinju, u Baru na programu komšijski derbi, Teodo dočekuje Sutjesku
0 komentar(a)
KK Budućnost, Foto: Savo Prelević
KK Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.03.2012. 19:08h

Nakon dva kola, samo Budućnost Voli ima maksimalan učinak, a u ovoj rundi gostuje na Cetinju. U Baru će se igrati komšijski derbi, dok Teodo dočekuje Sutjesku.

Lovćen - Budućnost Voli (nedjelja, 18 sati)

Cetinjani su svjesni da imaju samo teoretske šanse da slave protiv aktuelnog šampiona.

"Ulazimo u meč bez rezultatskom imperativa, jer je realnost da igramo protiv ekipe koja je u vrhu ne samo kod nas nego i šire, što je pokazala vrhunskim rezultatima ove sezone. To ne znači da nećemo imati više motiva nego inače, jer to zahtijeva ekipa kakva je Budućnost. Očekujem da ćemo biti bolji nego što je naš maksimum i nadam se da će publika doći da nas podrži, ali i da pozdravi goste zbog rezultata u ABA ligi i Evrokupu. Budućnost to zaslužuje", iskren je šef struke Cetinjana Dragan Radović.

Podgoričani su apsolutni favoriti u ovom duelu i to žele da dokaže na terenu.

"Nadam se da ćemo odigrati dovoljno dobro i da ćemo uknjižiti novu pobjedu. Teren na Cetinju je poznat po vatrenim navijačima, ali želimo da odradimo posao i ostanemo na čelu tabele. Lovćen igra dobro, sigurno će pokušati da nam parira, ali je prednost na našoj strani", naglasio je Dejan Radonjić, prvi stručnjak “plavih”.

Teodo - Sutjeska (nedjelja, 18.05)

Tivćani će pred svojim navijačima u meču sa Nikšićanima tražiti prvi trijumf u Superligi.

"U regularnom dijelu smo odigrali dobar meč i savladali Sutjesku na svom terenu sa 16 razlike. Njima bih dao blagu prednost zbog našeg zdravstvenog biltena, povrijeđena su nam čak četiri igrača iz prve petorke. Međutim, nećemo se predati, pred našim navijačima ćemo dati maksimum i nadam se pozitivnom rezultatu", rekao je Milan Rondović, trener Teoda.

Sutjeska će, nakon pobjede protiv Lovćena, pokušati da se vrati sa dva boda iz Tivta.

"Naredna dva meča igramo u gostima i sve ćemo učiniti da se u Nikšić vratimo sa jednom pobjedom. Za dobre rezultate potrebni su uspjesi na strani. Najvažnije je da ispoštujemo dogovor iz svačionice. Dobra igra u odbrani, odnosno koncentracija u napadu recept je za uspjeh", rekao je Žarko Dragićević, plejmejker Nikšićana.

Mornar - Ulcinj (nedjelja, 19)

Mornar poslije dva kola ima polovičan učinak i priliku da protiv komšija popravi skor.

"Samo dva dana nakon teškog meča u “Morači”, čeka nas duel sa tradicionalno neugodnom ekipom Ulcinja. Ipak, smatram da imamo dovoljno kvaliteta, što smo dokazali u dosadašnjem dijelu takmičenja, da ostvarimo novu pobjedu na našem terenu", naglasio je strateg Barana Mihailo Pavićević.

Ulcinjani dolaze sa željom da prikažu dobru partiju i pokušaju da iznenade.

"Mornar je favorit u ovom meču, ali zgusnuti raspored i dva meča Balkanske lige, sigurno će uticati na umor domaćina. Mi nemamo šta da izgubimo u tom meču, idemo bez bijele zastave sa željom da prikažemo još jednu dobru igru. Mornar će morati da se dobro pomuči kako bi stigao do pobjede", jasan je Nikola Milatović, šef struke Ulcinja.

Bonus video: