Za finale se pitaju Budućnost i Mornar

U Podgorici i Baru se večeras igraju prvi mečevi polufinala plej-ofa Erste Superlige. Igra se do dvije pobjede
0 komentar(a)
Nikola Ivanović, Budućnost Voli - Lovćen, Foto: Savo Prelević
Nikola Ivanović, Budućnost Voli - Lovćen, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.05.2018. 09:14h

Karte su podijeljene, Budućnost Voli će, očekivano, sa prve pozicije u plej-of, a u polufinalu, do dvije pobjede, će igrati protiv Lovćena, dok će drugog finalistu odlučiti dueli Mornara i Sutjeske. Parovi su isti kao u polufinalu Kupa Crne Gore, a očekivanja su da će i finalisti biti isti (Budućnost i Mornar), iako se Nikšićani nadaju da mogu da pokvare planove Baranima.

Podgoričani su Erste Superligu završili na prvom mjestu, sa devet pobjeda i porazom od Mornara, dok su Cetinjani zauzeli četvrto mjesto (četiri pobjede i šest poraza) i drugu godinu zaredom izborili plasman u ABA2 ligu.

"Trudili smo se da Superligu odigramo što god možemo bolje, u odnosu na sve ono što nam se desilo tokom sezone. Imali smo problema i nekoliko povreda, ipak uspjeli smo da osiguramo prvo mjesto i prednost domaćeg terena. Lovćen ima iskusan sastav, igrali smo sa njima više puta ove sezone i znamo da nas čeka ozbiljan protivnik. Nažalost naših navijača, nećemo nastupati u sastavu koji je osvojio ABA ligu, već u vrlo izmijenjenom i stoga limitiranom sastavu", kaže trener Podgoričana Aleksandar Džikić.

Budućnost i Lovćen su ove sezone odigrali tri meča, Podgoričani su slavili sva tri puta – jednom u polufinalu Kupa Crne Gore (87:58), i dva puta u Superligi (93:67, 95:78)…

"Mi smo naš prvobitni cilj sa početka sezone ostvarili. Dvije utakmice sa ekipom Budućnosti nam dođu kao nagrada za cjelokupnu sezonu. Ne možemo prijetiti Podgoričanima, ali pokušaćemo resterećeno da pružimo što bolji otpor, ako to bude dovoljno za iznenađenje, zašto da ne", rekao je trener Lovćena Petar Jovanović.

Više uzbuđenja se očekuje u mečevima Mornara i Sutjeske. Barani su prednost domaćeg terena izborili upravo pobjedom u Nikšiću (74:70), u posljednjem kolu Superlige.

Za izabranike Mihaila Pavićevića će ovo biti 59. utakmica u sezoni (27 su ih odigrali u ABA ligi, računajući Superkup i plej-of sa Zvezdom, 16 u FIBA Eurokupu, dvije u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona, tri u Kupu Crne Gore i 10 u Erste Superkupu), a dosadašnji bilans je 35 pobjeda i 23 poraza. Jedan od poraza je Mornar doživio upravo od Sutjeske u “Topolici” (81:79), pa je prisutan dodatni oprez.

"Glavno je da su svi igrači zdravi i spremni za utakmicu sa Nikšićanima. Nastojaćemo da se plasiramo u finale plej-ofa u dvije utakmice, ali ne razmišljamo o duelu u Nikšiću, fokusirani smo na duel u našoj dvorani. Respektujemo Sutjesku, ali kvalitetniji smo sastav i razmišljamo samo o pobjedi. Neophodno je da neutrališemo njihov skok u napadu i bekovsku liniju i da naši igrači budu na svom nivou. Pozivam barsku publiku da dođe da vidi još jedan zanimljiv meč između Mornara i Sutjeske", kaže pomoćni trener Mornara Ljubomir Vujačić.

Sutjeska je plasmanom u polufinale izborila povratak u regionalno takmičenje, u ABA2 ligu, pa rasterećeno dočekuje mečeve protiv Mornara.

"Mornar je favorit u polufinalu. Mi smo kroz Superligu pružili maksimum, trudićemo se da to uradimo i u ovim mečevima, kako bi publika mogla uživa u košarci, kao što je to bio slučaj u našem posljednjem duelu u Nikšiću", ističe trener Sutjeske Zoran Glomazić.

Parovi

Budućnost Voli - Lovćen (19 sati)

Mornar - Sutjeska (20)

Bonus video: