Peković najavio povratak na parket i operaciju

"Primio sam injekciju koja bi trebalo da mi omogući da igram, a na kraju sezone me najvjerovatnije čeka operacija”, rekao je Peković u intervjuu beogradskom portal Mondo.rs.
0 komentar(a)
Nikola Peković, Foto: Beta/AP
Nikola Peković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.03.2012. 12:12h

Crnogorski košarkaš Nikola Peković najavio je da će u petak, ili najkasnije u nedjelju, zauzeti svoje mjesto u prvoj petorci Minesote, ali i da će se na kraju sezone operisati i riješiti problem povrede zgloba.

Peković je kazao da nijednom sportisti nije prijatno kada se poslije serije odličnih partija suoči sa pauzom i mogućnošću prijevremenog završetka sezone.

"Znao da ću se vratiti na teren, samo smo htjeli da budemo sigurni da smo sagledali sve opcije. Primio sam injekciju koja bi trebalo da mi omogući da igram, a na kraju sezone me najvjerovatnije čeka operacija”, rekao je Peković u intervjuu beogradskom portal Mondo.rs.

Crnogorsku reprezentaciju, čiji je Peković kapiten, ljetos očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će 2013. godine biti održano u Sloveniji.

Peković je kazao da su se povredom Riki Rubija šanse Minesote za plasman u plej-of NBA lige smanjile, ali i da još postoje.

Prema njegovim riječima, na njegova dobra izdanja ove sezone uticalo je što je fizički spreman došao u trening kamp.

"Igranje za reprezentaciju i za Partizan imalo je velikog udjela u tome. Velika stvar je i minutaža koju sam dobio. Trudio sam se da maksimalno iskoristim svaki minut na terenu i kockice su se poklopile. Sada je sve onako kako treba i jako sam zadovoljan", rekao je Peković.

On je podsjetio da je prošle godine imao poteškoća u adaptaciji.

"Dosta vremena mi je trebalo da savladam neke stvari. Što se tiče jurnjave za statistikom, moja osobina je da prvo volim da odigram za tim i to je jedna od dobrih stvari koje je trener vidio u meni"", rekao je Peković navodeći da je dolazak Rika Adelmana na klupu uticao na bolje rezultate Minesote.

Bonus video: