Meč lopte za CSKA i Barselonu

Ruski i španski šampioni pobjedom idu na završni turnir, Makabi i Olimpijakos će pokušati da iskoriste prednost domaćeg terena
0 komentar(a)
Jonas Kazlauskas, Foto: CCSKABASKET.COM
Jonas Kazlauskas, Foto: CCSKABASKET.COM
Ažurirano: 27.03.2012. 06:28h

CSKA Moskva i Barselona su odbranile prednost domaćeg terena u duelima sa Bilbaom, odnosno Uniksom.

Sa druge strane, Makabi i Olimpijakos su napravili brejk u Atini i Sijeni, pa će pred svojim navijačima tražiti prolaz među četiri.

Uniks - Barselona (0-2 rezultat u seriji)

Rusi su izgubili sva četiri duela ove sezone od Katalonaca i žele bar da četvrtfinalnu seriju produže što je više moguće.

"U prethodnom duelu smo pokazali određeni napredak, ali svaka utakmica protiv vrhunske ekipe kao što je Barselona, nije nimalo laka. Mi ćemo pokušati da odigramo najbolje što možemo i da uz pomoć publike slavimo. Podrška navijača je jako bitna, jer mogu biti naš šesti igrač", istakao je krilni centar Uniksa Vladimir Veremenko.

Erazem Lorbek očekuje težak duel, ali se nada pobjedi svog tima.

"Teško je bilo koju ekipu dobiti pet puta u jednoj sezoni. Mi smo dobili Uniks već četiri puta i moramo se dobro pripremiti za ovaj duel. Očekujem da treći susret bude veoma težak, kao što je drugi bio teži od prvog. Iznenadili su nas nekim stvarima u prošlom meču i dali su nam puno poena. Ako budemo maksimalno fokusirani, možemo da slavimo", naglasio je slovenački reprezentativac.

Makabi - Panatinaikos (1-1)

Makabi je želio brejk u Atini i uspio je u toj namjeri. Sada su dva meča u “Nokija areni” i tu traži šansu.

"Uradili smo dobru stvar u Atini, ali sada moramo odbraniti naš teren. Panatinaikos je iskusan tim, koji zna kako se igra na gostovanjima i moramo biti maksimalno koncentrisani", jasan je Dejvid Blu, krilni centar Izraelaca.

Aktuelni prvak Evrope želi, ako ništa drugo, ono bar da seriju vrati u Atinu.

"Prikazali smo dva različita lica i moramo se vratiti našoj igri. Odbrana mora biti daleko bolja, jer znamo da je ovaj meč ključan za čitavu seriju. Znamo, takođe, da je dvorana uvijek puna, pa moramo biti maksimalno fokusirani da obaveze na terenu", istakao je Stratos Perperoglu, krilo “zelenih”.

Bilbao - CSKA Moskva (0-2)

Baskijci su svjesni da imaju malo šansi protiv, u ovom trenutku, najjače ekipe u Evroligi.

"Ne znamo da li nam je ovo posljednja utakmica, ali znam da moramo dati svoj maksimum. Moramo igrati mnogo agresivnije nego u drugom meču i optimista sam što se tiče konačnog ishoda", rekao je trener Bilbaa Fotis Kacikaris.

“Armejci” žele da već u srijedu okončaju seriju.

"Bilbao je opasan na svom terenu, a publika je jedan od najbučnijih u Evropi. Mi moramo da izbacimo nervozu, koja nas je pratila tokom drugog meča, a samim tim i koncentracija mora biti bolja", naglasio je Litvanaca na klupi CSKA Jonas Kazlauskas.

Olimpijakos - Montepaski (1-1)

Malo je nedostajalo da se Olimpijakos sa dvije pobjede vrati iz Italije. Međutim, i jedna pobjeda je velika stvar.

"Montepaski je veliki tim sa sjajnim igračima. Međutim, siguran sam da imamo snage i kvaliteta da ih dobijemo u srijedu i petak i prođemo na fajnl-for", optimista je Jorgos Printezis, krilo Pirejaca.

Italijani su svjesni da moraju da odigraju daleko bolje nego u Sijeni ako žele među četiri.

"Jasno nam je da moramo poporaviti, prije svega, igru u odbrani ako želimo da dobijemo. Imamo kvalitet, ali to moramo da pokažemo na terenu", objasnio je strateg Montepaskija Simone Pjaniđani.

Raspored

Utorak

Uniks - Barselona (18.00)

Makabi - Panatinaikos (20.45)

Srijeda

Bilbao - CSKA Moskva (19.00)

Olimpijakos - Montepaski (20.00)

Bonus video: