Miličić je najveći promašaj Detroita

Detroit je mogao da uzme Karmela Entonija, Krisa Boša, Dvejna Vejda... sve su to igrači koji su izabrani poslije srpskog centra
122 pregleda 0 komentar(a)
Darko Miličić, Foto: FIBA Europe/Ciamillo-Castoria
Darko Miličić, Foto: FIBA Europe/Ciamillo-Castoria
Ažurirano: 25.03.2012. 13:15h

Džo Dumars, generalni menadžer Detroita, oglasio se povodom kritika upućenih Darku Miličiću.

Naime, Dumars je naglasio da je srpski centar najveći promašaj na draftu njegove ekipe.

Nekada velika igračka zvijezda, a sada jedan od glavnih ljudi u Pistonsima u intervju za američke medije priznaje da se nije spremio za draft 2003. godine kada je Darko bio drugi pik.

“Apsolutno je Darko Miličić moja najveća greška. Nismo se dobro pripremili za taj draft, nedostajale su nam mnoge informacije o Miličiću, jednostavno nismo imali pozadinu. Sada, kada biramo idemo toliko daleko da istražujemo sve do najsitnijih detalja”, rekao je Dumarsa, a prenosi kosarka24.

Detroit je mogao da uzme Karmela Entonija, Krisa Boša, Dvejna Vejda... sve su to igrači koji su izabrani poslije srpskog centra, a sada su standardni učesnici “Ol-star” utakmica.

“Nadam se da neću dva puta napraviti istu grešku. Ipak, i promašaji su sastavni dio ovog posla, iz svakog morate izvući pouku. Analizirali smo dobro stvari sa Darkom, kako i zbog čega je došlo do takve situacije, neće se ponoviti”, rekao je Dumars.

Miličić je odigrao samo 96 utakmica za Pistonse u periodu kada su bili jedna od najačih ekipa u ligi sa Čonsijem Bilapsom, Ričardom Hamiltonom, Tajšonom Prinsom, Rašidom Valasom i Benom Valasom.

Miličić je sa takvom ekipom došao do prstena u svojoj “ruki” sezoni, a imao je prosječan učinak od 1,6 poena i 1,2 skoka po meču.

Bonus video: