Ulcinj je za Budućnost Voli samo prvi rival u nizu

Mečevima 1. kola, danas startuje Superliga košarkaša. Budućnost Voli je apsolutni favorit, a ostalih pet ekipa boriće se za preostala tri mjesta koja vode u plej-of.
78 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.03.2012. 10:18h

Mečevima 1. kola, danas startuje Superliga košarkaša. Budućnost Voli je apsolutni favorit, a ostalih pet ekipa boriće se za preostala tri mjesta koja vode u plej-of.

Budućnost Voli - Ulcinj (subota, 18 sati)

„Plavi” su mislima u Valensiji, ali će morati da odrade posao protiv Ulcinja.

"Počinje crnogorska liga, za sada se nećemo previše obazirati na to, jer nas čeka važan meč u Valensiji u utorak, a potom i završni turnir ABA lige. Međutim, i pored toga, očekujem da opravdamo ulogu favorita protiv Ulcinja. Siguran sam da pobjeda neće doći u pitanje i da će na pravi način početi Superligu", jasan je Nikola Ivanović, plej Budućnost Volija.

Ulcinjani u “Moraču” dolaze sa željom da pruže što jači otpor.

"Dvije sedmice između završetka lige i početka Superlige iskoristili smo da se malo regenerišemo. Zadovoljan sam kako smo radili i očekujem da će taj rad dati rezultat. Budućnost je za mene najprijatnije iznenađenje u čitavoj Evropi, jer ovi rezultate koje postiže su za divljenje. Sve sem časnog poraza za nas bilo bi ravno čudu. Za nas bi plasman u plej-of bio sjajan rezultat", ističe Nikola Milatović, trener Ulcinja.

Mornar - Sutjeska (subota, 18)

Mornar je bez problema osvojio 1. mjesto u Erste ligi i nada se da će nastaviti sa dobrim igrama.

"Igrali smo dobro u regularnom dijelu takmičenja i pokazali da posjedujemo kvalitet za samu završnicu. Međutim, sve to treba potvrditi i na parketu kroz završnu fazu. Naš cilj je finale, i uradićemo sve da do toga i stignemo. Sutjeska je pokazala ove sezone da je u usponu forme i neće nam biti nimalo lako da ih savladamo", jasan je Mihailo Pavićević, šef struke Barana.

Nikšićani su igrama u prvom dijelu sezone i plasmanom u finale Kupa Crne Gore pokazali da imaju kvalitet za velike domete.

"Nezavisno od toga da li igramo na domaćem terenu ili u gostima, ići ćemo na pobjedu. Za nas je prvi meč najteži. Dobro smo upoznati sa manama i vrlinama Mornara. Ulogu favorita prepuštamo Baranima, ali potajno se nadamo da uvijek možemo napraviti iznenađenje. U dosadašnjem dijelu šampionata dokazali smo da možemo da igramo ravnopravno sa svim rivalima", kaže Nemanja Vranješ, adut Nikšićana.

Lovćen - Teodo (nedjelja, 18)

Lovćen će ugostiti Tivćane, uz nadu da može do prvih bodova u Superligi.

"Prezadovoljni smo onim što smo do sada uradili u ligi. Vjerujem da smo napravili dobru osnovu za budućnost Lovćena i da ćemo opravdati ime i tradiciju koju klub ima ne samo u crnogorskoj košarci, već i u bivšoj Jugoslaviji. Što se tiče meča sa Teodom, mi smo dobili u Tivtu, oni na Cetinju. Očekujem da ćemo sada odigrati mnogo bolje nego tada i da ćemo uspješno startovati u Superligi", naglasio je Dragan Radović, strateg Cetinjana.

Teodo je plasmanom u Superligu ostvario cilj, pa sada nema nikakav imperativ.

"Nemamo šta da izgubimo, dao bih prednost Lovćenu zbog domaćeg terena. Mi smo mlada ekipa, prosjek je 21 godina, i vjerujem da možemo odigrati dobro. Rezultatski imperativ nemamo, a ako bismo se plasirali među četiri najbolja tima, to bi bila kruna sezone", riječi su prvog stručnjaka Teoda Milana Rondovića.

Bonus video: