Perasović: Budućnost je dobra ekipa, biće veoma teško

"Igraju izuzetno agresivno i požrtovano, a ima puno igrača sa velikim srcem. Ove sezone su ukomponovali dosta mladih igrača, ali i nekoliko iskusnih kao što su Čedomir Vitkovac i Bojan Krstović", kaže hrvatski stručnjak
70 pregleda 0 komentar(a)
Velimir Perasović, Foto: NLB LIGA
Velimir Perasović, Foto: NLB LIGA
Ažurirano: 19.03.2012. 15:32h

Krajem januara Valensija se, zbog loših rezultata u domaćem šampionatu, odlučila za promjenu trenera.

Umjesto Fransiska Paka Olmosa, uprava kluba je ukazala povjerenje Velimiru Perasoviću, nekadašnjem treneru Splita, Kahe laboral, Estudijantesa, Cibone i Anadolu Efesa.

Rad 47-godišnjeg hrvatskog stručnjaka odmah je dao rezultat. Valensija je drugu fazu Evrokupa završila sa svih šest pobjeda, a od začelja tabele u Endesa ligi došla je do četvrte pozicije odmah iza Reala, Barselone i Kahe laboral.

Ekspedicija španskog kluba u Podgoricu je stigla danas u ranim popodnevnim satima čarter letom, a večeras će odraditi i prvi trening u "Morači“.

Kada se povede priča o prvom duelu četvrtfinala Evrokupa, Perasović priča sa puno uvažavanja o ekipi Budućnost Volija.

"Jako važna utakmica za obje ekipe. Kada jednom dođete do četvrtfinala, onda sigurno i želite da idete na fajnal-for. Znamo kvalitet Budućnosti, znamo da je to ekipa koja može da promijeni igrače, ali uvijek ostaje prepoznatljiv stil igre Dejana Radonjića. Igraju izuzetno agresivno i požrtovano, a ima puno igrača sa velikim srcem. Ove sezone su ukomponovali dosta mladih igrača, ali i nekoliko iskusnih kao što su Čedomir Vitkovac i Bojan Krstović. Biće jako teška utakmica, ne samo za nas, nego bi to bilo i za svaku ekipu koja dođe u Podgoricu. Pomalo se, tako da kažem, nalazimo, ja sam tu dva mjeseca, polako dižemo formu, ali to je za ovakvu utakmicu nebitno“, kaže Perasović za "Vijesti“.

Prvi stručnjak Valensije dobro zna kako igra Budućnost Voli još iz vremena kada se vodio Cibonu u ABA ligi i jasno mu je kako njegovi izabranici moraju da odgovore na to.

"Mislim da ukoliko ekipi Budućnosti ne odgovoriš na isti način na koji igraju, sa agresivnošću, sa viškom intenziteta, teško ćemo doći u priliku da ravnopravno igramo sa njima. To je preduslov da bi mogli da igramo dobru utakmicu, a sve ostalo, preciznost, da li će igrači imati svoj dan, da li će pogoditi, to ćemo vidjeti na samom meču".

Perasović ne dijeli mišljenje da crnogorski šampion nema šta da izgubi u ovom dvomeču, so obzirom da je Valensija favorit.

"Uvijek ima nešto da se izgubi, to su, što bi mi rekli, priče za malu djecu. Kada dođeš do četvrtfinala, onda imaš šta da izgubiš. Na taj način se, vjerovatno, pokušava smanjiti odgovornost ako se izgubi, ali u slučaju neuspjeha nema onoga ko te može oprati. Kada se izgubi prvo je trener krivac, pa onda igrači. Kada dođemo do faze da se borimo za fajnal-for, da igramo velike utakmice, onda svako ima puno toga da izgubi.

Ni podatak da je revanš u dvorani „Fuente de San Luis“, koja prima devet hiljada navijača, za Perasovića ne predstavlja veliku prednost.

"Teoretski ne znači ništa, jer je svaka utakmica priča za sebe. Mi moramo ovdje pokazati naš potencijal naš pečat da li možemo da idemo na fajnal-for i da li možemo da igramo ravnopravno. Bez obzira što je revanš na našem terenu, u ovom slučaju to ne igra veliku ulogu“, zaključio je Perasović za "Vijesti“.

Bonus video: