Ivanović: Moraće da se pomuče da bi nas dobili

"Dolaskom Velimira Perasovića stavila je kvalitet u funkciju, igraju na izuzetno visokom nivou u Evrokupu, gdje su drugu fazu završili bez poraza", objašnjava Dejan Radonjić
71 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.03.2012. 14:54h

Imala je Budućnost Voli tokom ove sezone dosta velikih iskušenja u oba takmičenja, ali sjutra veče će odmjeriti snage sa ekipom koja, poslije Makabija, ima najveći rejting na Starom kontinentu, a koja je gostovala u Podgorici.

Valensija na početku sezone i Valensija od kada je na klupi Velimir Perasović, ne može da se prepozna.

Sada je mnogo bolja, agresivnija, moćnija, a pokazala je to sjajnim igrama u domaćem šampionatu i Evrokupu.

U posljednjih desetak dana uzeli su mjeru Unikahi u Malagi i Realu, koga su prosto pregazili u dvorani „Fuente de San Luis“.

Imena španskih reprezentativaca Rafe Martineza i Viktora Klavera, Francuza Nanda De Kola i Florana Pjetrusa, Amerikanca Niklasa Kanera-Medlija, Australijanca Breda Njulija, bivšeg centra Lietuvos ritasa, Ukrajinca Sergeja Liščuka i reprezentativca Srbije Stefana Markovića dosta znače u evropskoj košarci.

Zbog toga je jasno da će „plavi“ biti na velikom iskušenja i bilo kakva pobjeda pred revanšu za nedjelju dana biće veliki uspjeh. Toga su svjesni i u taboru crnogorskog šampiona.

"Mislim da je potpuno jasno da se radi o jednoj večeri za koju se može reći da je praznik košarke i da nas očekuje spektakl i zbog samog rezultata i kvaliteta protivnika koji stiže u „Moraču“. Valensija ima veoma kvalitetan sastav, atletski veoma moćan. Dolaskom Velimira Perasovića stavila je kvalitet u funkciju, igraju na izuzetno visokom nivou u Evrokupu, gdje su drugu fazu završili bez poraza. U domaćem prvenstvu su podigli nivo i kvalitet igre, a pobjede u zadnjim kolima jasno ukazuju na to. Naravno, mi želimo da se takmičimo sa njima, odigramo jedan dobar meč pred našim navijačima i da damo sve od sebe da napravimo nešto što bi se moglo okarakterisati kao nešto veliko za crnogorsku košarku. Očekujem punu dvoranu, dobru atmosferu i da ćemo na kraju svi biti zadovoljni", ističe trener Budućnost Volija Dejan Radonjić.

Marko Popović i saigrači imaće i dodatni motiv pred meč sa trenutno četvrtoplasiranom ekipom u španskom šampionatu.

"Budućnost nikada nije dobila nijedan španski tim u Podgorici. Dobili smo Kahu San Fernando u Budimpešti, tako da je dosta toga jasno. Međutim, ekipa zna se kako se razmišlja, jako dobro se zna koji je pravac", ostao je nedorečeno Radonjić.

Supertalentovani Nikola Ivanović vodiće, uz pomoć Džermejna Andersona, veliku borbu protiv De Kola i Markovića.

Ulogu favorita, što je i logično, prepušta gostima, koji će morati da daju maksimum ako žele da se kući vrate sa pozitivnim rezultatom.

"Realno igramo protiv ekipa koja je po svim karakteristika i parametrima bolja od nas. U sjajnoj su formi, što pokazuju posljednji mečevi u ACB ligi, gdje su dobili evroligaše Unikahu i Real. Međutim, mi ćemo u meč ući kao i u svaki drugi, sa velikom motivom i svaka ekipa koja dođe u „Moraču“ moraće da se dobro pomuči da nas dobije, kao što je to bio slučaj ove sezone. Očekuje nas dosta težak meč, indivindualno su sjajan tim, ali se nadam da ćemo podići nivo igre u odnosu na prethodne mečeve koje smo igrali pred našim navijačima. Valensija je atletski sjajna ekipa i moraćemo igrati čvrsto i agresivno svih 40 minuta da bi mogli da im pariramo", zaključio je Ivanović.

Pravdu će dijeliti Guerino Kerebuk (Italija), Elijas Koromilas (Grčka) i Tomaš Travicki (Poljska).

Cijena ulaznice za sjutrašnji meč je tri eura.

Bonus video: