"Plavi" poklonili pobjedu Olimpiji

Očigledno je bilo, pogotovo u drugom poluvremenu, da su Marko Popović i saigrači mislima već bili na meču sa Valensijom, koji je na programu u utorak u „Morači”
61 pregleda 0 komentar(a)
KK Budućnost, Foto: ABA liga
KK Budućnost, Foto: ABA liga
Ažurirano: 17.03.2012. 22:01h

Nakon meča koji im praktično ništa nije značio, košarkaši Budućnost Volija pognutih glava napustili su "Stožice”.

Za poraz od Olimpije, doduše, krivi su samo igrači šampiona Crne Gore, koji su poklonili pobjedu rivalu nedostatkom koncentracije, velikim brojem izgubljenih lopti i promašenih slobodnih bacanja.

Očigledno je bilo, pogotovo u drugom poluvremenu, da su Marko Popović i saigrači mislima već bili na meču sa Valensijom, koji je na programu u utorak u „Morači”.

Bojan Krstović je bio najefikasniji u redovima Podgoričana sa 20 poena, Aleksa Popović je dodao 11, a Bojan Dubljević je ostvario dabl-dabl učinak (10 koševa, 12 skokova).

Džermejn Anderson je na terenu proveo nešto više od 25 minuta, ali nije uspio da postigne ni poen,a a imao je šest izgubljenih lopti.

S druge strane, Goran Jeretin je sa 14 pogodaka bio jedan od najboljih u domaćem timu, dok je drugi crnogorski reprezentativac, Vladimir Dašić, upisao svega pet.

Prva četvrtina donijela je izjednačenu igru, u kojoj su se ekipe smjenjivale u vođstvu.

Bilo je i dosta grešaka sa obje strane, pa je nakon prvih 10 minuta bilo 20:20.

Pri vođstvu domaćina 31:27 u 16. minutu, Dejan Radonjić je zatražio tajm-aut.

To je razdrmalo njegove izabranike, koji su do kraja prvog dijela napravili seriju12:0 i na veliki odmor otišli sa prednošću 39:31.

Na startu drugog poluvremena na terenu je postojala samo Olimpija.

Za sedam minuta gosti su dali svega dva poena, primili 14, pa su Slovenci preokrenuli na 45:41.

I početak posljednjeg kvartala pripao je Olimpiji, koja je serijom 14:2 stigla do velike prednosti (65:50) u 34. minutu.

Veliki minus razbudio je Podgoričane, koji su počeli da tope prednost rivala.

Deset sekundi prije kraja Krstović je pogodio trojku za minus dva (69:67), a Nikola Ivanović je faulirao Jeretina.

Reprezentativac Crne Gore bio je polovičan sa linije penala (70:67), a gostima je ostalo nešto više od sedam sekundi da stignu do izjednačenja.

Dubljević je tri sekunde prije posljednjeg zvuka sirene htio da šutira trojku, lopta mu se izmigoljila iz ruku, a Vladimir Dašić je to iskoristio i napravio faul.

Centar Budućnost Volija je pogodio samo jedno bacanje, čime je otišla i posljednja šansa.

Bonus video: