Radonjić: Imamo dosta motiva

"Pokušaćemo da odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku, da budemo maksimalno koncentrisani i da iskoristimo svaku šansu za pobjedu, koja nam se ukaže", kaže Dejan Radonjić.
0 komentar(a)
Radonjić i izabranici, Foto: Savo Prelević
Radonjić i izabranici, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.03.2012. 09:58h

Mini turneju po Sloveniji, košarkaši Budućnost Volija završavaju večeras u Ljubljani.

Rival je Olimpija, koja je u sezonu ušla sa velikim ambicijama, ali je zbog unutrašnjih problema, odnosno osipanja ekipe, ostala daleko od plasmana na završni turnir.

Međutim, posljednjeg mjeseca ekipa Saše Filipovskog je uhvatila pravi ritam, došlo je nekoliko kvalitetnih igrača, pa su Ljubljančani opet tim koji može svakog da dobije.

To na umu imaju i Podgoričani pred okršaj u dvorani „Stožice”, a osim kvalitetnog rivala protiv sebe će imati i tradiciju. U osam dosadašnjih mečeva u glavnom gradu Slovenije, "plavi” su slavili samo dva puta i to u sezonama 2003/2004. (81:73) i 2009/2010. (82:78).

Posljednji put je junak trijumfa bio Čedomir Vitkovac sa 21 poenom.

"U rezultatskom smislu utakmica za nas nema nikakav značaj, jer je sve riješeno. Međutim, i pored toga mi drugačije rezonujemo. Pokušaćemo da odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku, da budemo maksimalno koncentrisani i da iskoristimo svaku šansu za pobjedu, koja nam se ukaže. Jasno je da nam neće biti nimalo lako, ali motiva imamo", kaže Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

Za razliku od prvog odmjeravanja snaga u „Morači”, slovenački tim je dosta promijenio ekipu.

"Olimpija je dovela nekoliko kvalitetnih igrača, koji sami mogu da riješe utakmicu. Jasno je da su nosioci igre Goran Jeretin, Vladimir Dašić, Amerikanac Dion Tompson i povratnik Goran Jagodnik. Tu je i plejada mladih igrača koje predvode Sašu Salin i Jaka Balažić, a tu je i novi Amerikanac Brajan Mičel. Radi se o dobroj ekipi, koja je kvalitet pokazala prije sedam dana kada je lako dobila Partizan".

S obzirom na to da ih u utorak čeka mnogo važniji meč protiv Valensije u četvrtfinalu Evrokupa, pitanje je da li igrači Budućnost Volija mogu da se koncentrišu na Olimpiju i da ne misle na Špance.

"Imamo sistem od kojeg ne odustajemo. U svaku utakmicu ulazimo sa željom da pobijedimo, tako će biti i protiv Olimpije. Sigurno da je teško ne razmišljati o Valensiji, ali ne treba sumnjati da ekipa neće biti maksimalno koncentrisana i motivisana da dobije Olimpiju, a na terenu ćemo vidjeti da li će nam to i poći za rukom. Želimo da dobijemo ovaj meč i napravimo dobru uvertiru za meč koji igramo u utorak", zaključio je Radonjić.

Juče

Zagreb - Široki 48:72

Subota

Olimpija - Budućnost Voli (20.00)

Zlatorog - Krka (18.00)

Makabi - Radnički (18.00)

Cibona - Helios (18.00)

Cedevita - Hemofarm (20.00)

Nedjelja

Crvena zvezda - Partizan (20.15)

Bonus video: