Letonija jača nego do sada: Pet evroligaških igrača stiže u Podgoricu

Crna Gora - Letonija, ponedjeljak 19 sati
3063 pregleda 14 komentar(a)
Sa utakmice Letonija - Španija, Foto: FIBA
Sa utakmice Letonija - Španija, Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Letonije će sjutra u „Morači” nastupiti u mnogo jačem sastavu nego što je bio onaj koji je u petak poražen od Španije u Rigi (62:67).

Selektor Arnis Vecvagars može da računa na pet igrača iz Evrolige - beka i krilo Olimpijakosa, Janisa Strelnijeksa i Janisa Timu, beka Armanija Dairis Bertansa, krilo Darušafake Žanisa Peinersa i „četvorku” Barselone, Rolandsa Šmitsa.

Najbolji učinak ove sezone ima Strelnijeks, koji prosječno bilježi 8,8 poena i dvije asistencije u Evroligi. Peiners je drugi letonski strijelac u elitnom takmičenju (7,2), slijede Bertans (6,4), Tima (3,6) i Šmits (3,4), koji je odigrao samo sedam mečeva u Evroligi za Barselonu.

Osim njih petorice, među 14 igrača koji stižu u Podgoricu su i Ingus Jakovičs, Rihards Lomažs, Ronalds Zakis (Ventspils), Artis Ate, Mareks Mejeris (VEF Riga), Aigars Škele (Antib, Francuska), Janis Blums (Parma, Rusija), Ojars Silinš (Avelino, Italija) i Martinš Mejers (Jenisej, Rusija).

U odnosu na meč sa Španijom, Vecvagars je otpisao svog sina Kasparsa, koji je „crvenoj furiji” dao četiri poena, te Artursa Ausejsa i Ronaldsa Freimanisa.

Bonus video: