Alarm i džet-leg: Kako je Kljajić umalo prespavao debi u Evroligi

Kljajić je samo dan uoči puta u Moskvu došao iz Amerike, gdje je bio dio ol-star vikenda, kao učesnik kampa “Košarka bez granica”
4248 pregleda 1 komentar(a)
Jovan Kljajić
Jovan Kljajić

Noć prije nego što je Fedor Žugić ušao u istoriju Evrolige, još jedan crnogorski biser predstavio se na najvećoj sceni.

Dvije godine stariji Jovan Kljajić upisao je prve evroligaške minute i prve poene u dresu Gran Kanarije, na gostovanju CSKA.

Kljajić je samo dan uoči puta u Moskvu došao iz Amerike, gdje je bio dio ol-star vikenda, kao učesnik kampa “Košarka bez granica”.

Od treninga i druženja sa najtalentovanijim vršnjacima iz svih djelova svijeta do nastupa u elitnom evropskom klupskom takmičenju umalo ga nisu odvojili - vremenska razlika i “džet-leg”.

- Nisam stigao ni da raspakujem kofere po povratku iz Šarlota, a već sam dobio poziv da idem na novi put i to u Moskvu. Umoran i pun utisaka iz Amerike nisam imao vremena ni da se radujem. Znajući šta me čeka i da za nekoliko sati treba da putujem, otišao sam u krevet i zaspao. Alarm nije uspio da me probudi, ali moj trener-mentor, srećom, jeste - rekao je Kljajić za “Vijesti”.

Kljajić je, tako, za sedam dana doživio najljepše trenutke u karijeri, nakon blistavih izdanja u kadetskoj reprezentaciji Crne Gore - evropskog srebra u Podgorici i nastupa na Svjetskom prvenstvu, prošlog ljeta u Argentini.

- Svaki trenutak proveden sa igračima prvog tima i trenerom ima posebnu važnost za mene, ali i odgovornost. Kada je počela utakmica samo sam razmišljao da li će mi trener ukazati šansu. Kada mi je pokazao da se spremim i uđem, jedva sam dočekao taj trenutak - rekao je Kljajić.

Za dva minuta i 44 sekunde evroligaškog krštenja upisao je dva poena...

- Žao mi je što minutaža nije bila veća, jer je želja bila prevelika. Zahvalan sam mom klubu na ukazanom povjerenju i svemu što su uradili za mene u prethodnom periodu - rekao je on.

Bonus video: