Efes ne žali novac za Obradovića

Razočarani eliminacijom u Top 16 fazi Evrolige, Turci su riješili da umjesto u skupe igrače, ulože novac u najboljeg evropskog trenera
0 komentar(a)
Željko Obradović, Foto: REUTERS
Željko Obradović, Foto: REUTERS
Ažurirano: 09.03.2012. 18:08h

Čelnici Anadolu Efesa spremili su ponudu od tri miliona eura Željku Obradoviću koji odbija da razmatra druge opcije prije isteka sezone, prenose "Novosti".

Razočarani eliminacijom u Top 16 fazi Evrolige, Turci su riješili da umjesto u skupe igrače, ulože novac u najboljeg evropskog trenera.

Svjesni su da će imati žestoku konkurenciju, u kojoj je i slavni Real Madrid, ali i činjenice da će visina ponude nadmašiti svaku drugu.

Naravno, taj faktor nikad nije bio odlučujući u karijeri Obradovića, koji će, kao i obično, tek na kraju sezone povući sljedeći potez.

Faktor njegove privrženosti Panatinaikosu nikada ne treba zanemariti.

Efes je tokom sezone "potrošio" svoju igračku legendu Ufuka Saridžu, koga je na klupi zamijenio grčki stručnjak Elijas Zuros.

Ipak, menadžment turskog vicešampiona posmatra ga isključivo kao prelazno rješenje.

Svi pogledi istanbulskog kluba upereni su ka najtrofejnijem treneru u istoriji evropske košarke.

Dugu listu iznevjerenih turskih očekivanja nastavlja Fenerbahče, koji sa hrvatskim trenerom Nevenom Spahijom nije uspio ni da se približi evroligaškom fajnal-foru u Istanbulu.

Kao i razočarani gradski rival, riješio je da temelj visokih ambicija u narednoj sezoni sazida na rejtingu i autoritetu srpskog trenera Dušana Ivkovića.

Iskusnom treneru ove godine ističe ugovor sa Olimpijakosom, koji se, uprkos recesiji, došao do četvrtfinala Evrolige.

Na Fenerovom spisku poželjnih nalazi se i ime Duška Vujoševića, koji je nedavno raščistio odnose s moskovskim CSKA i vratio se na tržište slobodnih trenera.

Spahija će ostati na klupi do kraja sezone, ali će na ljeto sigurno promeniti klimu. Upućeni kažu da ga čekaju vreli dani u Unikahi iz Malage.

Bonus video: