Pobjedom ovjeravaju put za Izrael

"Želimo da dobijemo Hemofarm i na taj način i teoretski, tri utakmice prije kraja, da obezbijedimo plasman na završni turnir", jasan je Radonjić.
0 komentar(a)
Bojan Krstović, Foto: Savo Prelević
Bojan Krstović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.03.2012. 14:46h

Digitron nije potreban košarkašima Budućnost Volija u finišu ABA lige. Pred posljednja četiri meča regularnog dijela, računica je jasna.

Pobjeda u meču sa Hemofarm, sjutra veče, i definitivno će označiti da su “plavi” učesnici završnog turnira regionalne lige, koji će se krajem aprila održati u Tel Avivu.

Gledajući stanje na tabeli i kvalitet igračkog kadra, crnogorski šampion je apsolutni favorit i bilo bi ravno senzaciji da ne upišu i 16 trijumf ove sezone.

Međutim, uvijek je bilo najteže igrati već unaprijed dobijene duele.

Ono što je dobra stvar, jeste činjenica da igrači i stručni štab Budućnost Volija ne potcjenjuju Vrščane, već najavljuju da samo maksimalno angažovanom igrom tokom čitavog meča mogu računati na dva nova boda.

"Hemofarm je tim koji je pretrpio dosta promjena ove sezone. Nebojša Bogavac ih je preuzeo, otišla su ima dva igrača u odnosu na prvi meč koji smo igrali u Vršcu (Boris Savović, Ivan Maraš). Posljednji meč koji su igrali su riješili u svoju korist i obezbijedili lagodniju situaciju pred obaveze koje im slijede. Sigurno sada imaju dodatnu motivaciju da do kraja ABA lige igraju na najboljem mogućem nivou, kako bi što spremnije ušli u domaće prvenstvo, gdje očekuju da izbore plasman u regionalnu ligu sljedeće godine", ističe Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

Iako njegova ekipa, iz objektivnih razloga, u posljednje vrijeme ne igra kako je navikla navijače, za stratega Podgoričana nema dileme.

"Bez obzira na naš status koji nije baš najbolji zbog umora i nekih lakših povreda, malo i zamora materijala, želimo da dobijemo Hemofarm i da na taj način i teoretski, tri utakmice prije kraja, obezbijedimo plasman na završni turnir", jasan je Radonjić.

Bojan Krstović je prošlog ljeta, nakon tri sezone provedene u Banatu, upravo iz redova vršačkih “farmaceuta” stigao u Podgoricu.

"Ekipa Hemofarma ima dosta problema ove sezone, kako finansijskih tako i kadrovskih. Otišla su im dva najbolja igrača, promijenili su trenera i nemaju rezultate koje su očekivali. Sa te strane, mi smo favoriti u ovom meču, grabimo ka fajnal-foru i treba nam pobjeda. Međutim, nećemo da se opuštamo, moramo da igramo maksimalno angažovano i koncentrisano svih 40 minuta i u toj situaciji pobjeda neće izostati", zaključio je Krstović.

Uprava Budućnost Volija je odlučila da i za ovaj duel širom otvori vrata “Morače”, kako bi svi koji žele došli da podrže klub i zajedno se raduju plasmanu na drugi uzastopni fajnal-for.

Bonus video: