Orlando prekinuo seriju Čikaga, novi poraz Dalasa

Košarkaši Orlanda pobijedili su u gostima Čikago sa 99:94, i tako prekinuli seriju domaćeg tima od osam uzastopnih pobjeda u NBA ligi.
0 komentar(a)
Dvajt Hauard, Foto: Beta AP
Dvajt Hauard, Foto: Beta AP
Ažurirano: 09.03.2012. 08:34h

Tek treći put u dosadašnjem toku sezone, Čikago je poražen na svom parketu – Orlando je Bulsima nanio deveti poraz u sezoni (99:94), i, što je bitnije, prekinuo im niz od osam uzastopnih pobjeda.

“Magične” je do trijumfa predvodio Dvajt Hauard sa 29 poena i 18 skokova. Ipak, pobjedu Orlandu donijeli su Andreson i Redik, koji su postigli posljednjih devet poena na utakmici, čime su odbili završni napad Redika Rouza i drugova.

Pobjeda Orlanda uslijedila je poslije poraza od Šarlota u prošlom kolu. Gosti su su u drugoj četvrtini vodili i sa 18 poena razlike, ali je Čikago prišao, u posljednjoj četvrtini je imao i vođstvo, koje je, međutim, trajalo manje od minut.

“Pobijedili smo zahvaljujući igri u odbrani. Presudne su bile dvije-tri osvojene lopte, koje su nam omogućile lake poene iz kontri”, kazao je Hauard.

Najefikasniji u Čikagu bio Karlos Buzer sa 26 poena. Rouz je dodao za njega skromnih 17 poena, uz slab procenat šuta iz igre (6-22), a imao je i devet asistencija.

Finiks je “uzeo mjeru” šampionu Dalasu (96:94), iako u posljednja dva i po minuta nije postigao ni poen. Naime, u posljednjih 150 sekundi Finiks je ušao sa vođstvom od 96:90, ali je do kraja primio samo četiri koša od Dirka Novickog, što je bilo dovoljno da zadrže prednost.

Finiks je, tako, prekinuo seriju od osam uzastopnih poraza od Čikaga, i upisao šestu pobjedu u posljednjih osam mečeva, četvrtu uzastopnu kod kuće.

U pobjedničkog sastavu čak najbolji nije bio Stiv Neš(po 11 poena i asistencija), ali su zato ogroman dio posla obavili Marćin Gortat (16 poena i 12 skokova) i Džared Dadli (18 poena i osam skokova).

U Dalasu su Dirk Novicki i Vins Karter (dojučerašnji igrač Finiksa) ubacili po 18 poena, s tim da je Karter dodao još pet skokova i četiri asistencije.

Rezultati:

Čikago - Orlando 94:99 (Buzer 26 p, 7 sk - Hauard 29 p, 18 sk, Dž. Ričardson 18 p)

Finiks - Dalas 96:94 (Gortat 16 p, 12 sk, Dadli 18 p, 8 sk - Karter 18 p, 5 sk, 4 as)

Bonus video: