Zaigrali tek kada je meč bio riješen

"Čestitam Partizanu na pobjedi. Mi 30 minuta nismo igrali dovoljno dobro da bi napravili iznenađenje", istakao je Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija
0 komentar(a)
Partizan - Buducnost Voli, Foto: ABA LIGA
Partizan - Buducnost Voli, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 07.03.2012. 19:55h

Budućnost Voli nije uspjela da napravi podvig u Beogradu protiv Partizana, pa je tako propala šansa da na kraju zauzme treće mjesto.

Imali su “plavi” puno izgubljenih lopti (21), nisu bili na nivou u odbrani, posebno u prvom poluvremenu kada su primili 42 poena, a počeli su da igraju kada je meč bio riješen.

Naime, na startu posljednje četvrtine Beograđani su došli do najveće prednosti plus 22 (61:39), nakon čega su se gosti probudili i počeli da igraju.

Međutim, tada je bilo već kasno. Uspjeli su serijom 18:3 da priđu na minus šest (64:58), ali dalje od toga nisu mogli.

Jedan od razloga poraza leži u činjenici da je startni centar Bojan Dubljević u 13. minutu već imao tri faula, a Čedomir Vitkovac sredinom prve dionice dva.

Tu su Podgoričani izgubili čvrstinu pod košem i agresivnost u odbrani, što je Partizan znalački koristio.

U domaćem timu Milan Mačvan je ubacio 12, a Danilo Anđušić i Vladimir Lučić po 11 poena.

Kod crnogorskog šampiona Aleksa Popović (12) i Bojan Krstović (10) su bili jedini sa dvocifrenim košgeterskim učinkom.

"Čestitam Partizanu na pobjedi. Mi 30 minuta nismo igrali dovoljno dobro da bi napravili iznenađenje. Posljednju četvrtinu smo odigrali nešto bolje, ali je Partizan držao konce tokom većeg dijela meča i u jednom trenutku je imao preveliku prednost", istakao je Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

Start meča obilježila je velika nervoza na obje strane, što se odrazilo na veliki broj izgubljenih lopti.

Publika je, ukupno, vidjela 12 “prodatih” lopti i devet promjena rezultata. U tome se Partizan bolje snašao i stekao četiri poena prednosti (19:15).

U samom finišu tog dijela igre, tačnije 45 sekundi prije kraja, povrijedio se arbitar Petar Obradović (list lijeve noge), pa su do kraja meča pravdu dijeli Dubravko Muhvić i Damir Javor.

Serijom 6:0, “crno-bijeli” su u 12. minutu prvi put stigli do dvocifrene prednosti (25:15).

Radonjić je pokušao promjenom odbrane (zona 2-3) da poremeti “crno-bijele”, ali bez uspjeha. Prednost domaćeg tima je rasla do plus 16 (40:24), koliko je bilo u 18. minutu.

Na veliki odmor Podgoričani su otišli sa minusom od 13 poena (42:29), a s obzirom na procenat šuta ta razlika je bila podnošljiva. Igrači Budućnost Volija su u prvih 20 minuta iz igre šutirali mizernih 36 odsto (25-9), naspram 60 odsto Partizana (28-17).

Za svega 20-ak sekundi treće četvrtine, Vitkovac je napravio dva faula, pa je morao na klupu.

Partizan je to koristio, Mačvan, Lučić i Raško Katić su poentirali, pa je u 28. minutu semafor pokazivao plus 20 (54:34).

Anđušić i Lučić su pogodili na početku posljednje dionice, Partizan je došao do najveće prednosti na meču, a Budućnost Voli tek tada počela da igra. Prekasno...

"Oni su došli rasterećeniji od nas, mi smo poslije dosta vremena ponovo igrali pred svojom publikom. Nismo bili opterećeni koš razlikom, ali kada smo vidjeli da ćemo da dobijemo utakmicu, mislili smo i o njoj. Važno nam je da budemo što bolje kotirani. Jako dobro smo kontrolisali tri četvrtine meča, a u posljednjoj dionici na poziciji plajmejkera igrali smo sa igračima čija je pozicija dva, Kecmanom i Anđušićem. Nismo najbolje kontrolisali napad, ali smo i previše lako primili poene iz reketa", riječi su stratega Partizana Vlada Jovanovića.

Ukoliko Partizan i Budućnost Voli, kojim slučajem, na kraju budu izjednačeni, Partizan je u prednosti jer je u Podgorici izgubio sa osam razlike.

Bonus video: