Podvig bi donio treće mjesto

"Idemo da odigramo još jednu dobru utakmicu i pokušamo da nastavimo seriju pobjeda", kaže mladi plej Nikola Ivanović
68 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.03.2012. 20:28h

Pobjeda protiv Širokog u subotu širom je otvorila vrata fajnl-fora Jadranske lige za košarkaše Budućnost Volija. Da bi i definitivno biti putnici za Tel Aviv potrebno je da u subotu u “Morači” savladaju Hemofarm.

Prije duela sa “farmaceutima”, međutim, Podgoričani bi mogli da dođu i do treće pozicije. Ali, potrebno je da naprave podvig, da sjutra veče u Beogradu savladaju Partizan, ekipu koja je ispred njih na tabeli, ali i ekipu koju su savladali u prvom dijelu sezone u Podgorici.

U slučaju da savladaju Partizan, izabranici Dejana Radonjića gotovo sigurno bi osvojili treće mjesto i tako u polufinalu finalnog turnira u Tel Avivu izbjegli Makabi, velikog favorita i domaćina.

Ali, za sada je to tek još jedan san, Partizan je izraziti favorit pred svojim navijačima. Međutim, Marko Popović i drugovi spremni su da pruže i posljednji atom snage.

"Ne bih trošio riječi o važnosti utakmice sa Partizanom, jer ona odlučujuje o tome ko će biti treći na kraju. Mi smo u drugom dijelu takmičenja imali mnogo jakih i bitnih utakmica, posebno se to odnosi na posljednje tri - dvije protiv Krke i protiv Širokog. Drago nam je da smo ih riješili u svoju korist. Nećemo odstupiti od naše igre, idemo u svakoj utamici na pobjedu, tako će biti i u Beogradu", kaže za "Vijesti" Milan Milošević, krilni centar Budućnost Volija.

U odnosu na decembarski duel ovih timova u “Morači”, koji je pripao crnogorskom šampionu (76:68), “crno-bijeli” su podigli nivo igre.

Ali, čini se da je Partizan bio još jači prošle sezone, kada su Podgoričani na startu lige trijumfovali u “Pioniru” i tako prekinuli niz od pet poraza u meču sa “crno-bijelima” u Beogradu.

"Partizan je pao u formi nakon Evrolige i nakon što im je otišao najbolji igrač Nikola Pekovića, pa su se dugo tražili. Međutim, u posljednje vrijeme igraju dobro, zna se ko šta radi i sigurno da nam neće biti nimalo lako. Njima pripada uloga favorita, ali učinićemo sve da uđemo u izjednačenu završnicu i da tu tražimo šansu za iznenađenje", optimista je Milošević.

Mladi plej Nikola Ivanović igra sve bolje, a očekuje se da sa sjajnim partijama nastavi i u Beogradu.

"Pred nama je jedan od težih mečeva u ovom dijelu sezone. Igramo sa ekipom velikog evropskog renomea, koja godinama igra dobro u Evroligi i koja nam je glavni rival za treće mjesto. Idemo da odigramo još jednu dobru utakmicu i pokušamo da nastavimo seriju pobjeda. Sigurno da neće biti nimalo lako, oni su favoriti, ali daćemo sve od sebe kako bismo napravili iznenađenje", zaključio je Ivanović za "Vijesti".

Bonus video: