Nikada ne bih vodio Zvezdu i Olimpijakos

"Veliki broj mojih prijatelja je zaposleno na oba mjesta i veoma mi je drago zbog toga. Međusobno se poštujemo, cijenim i jedne i druge, ali ja nikada ne bih mogao da radim tamo", istakao Obradović
90 pregleda 0 komentar(a)
Željko Obradović, Foto: ARHIVA VIJESTI
Željko Obradović, Foto: ARHIVA VIJESTI
Ažurirano: 06.03.2012. 18:47h

Najtrofejniji evropski košarkaški trener Željko Obradović posvetio je gotovo čitav dan kako bi čitaocima grčkog portala sport24.gr stigao da odgovori na mnogobrojna pitanja, prenosi Sportal.

U mnoštvu interesantnih odgovora, pored odbijanja ljetnjeg NBA kampa zbog odlaska u Guču, trener Panatinaikosa rekao je da zna koje timove nikada u karijeri ne bi preuzeo.

"Dva kluba za koje nikada ne bih mogao da radim su Olimpijakos i Crvena zvezda. Veliki broj mojih prijatelja je zaposleno na oba mjesta i veoma mi je drago zbog toga. Međusobno se poštujemo, cijenim i jedne i druge, ali ja nikada ne bih mogao da radim tamo”, rekao je Obradović.

Rođeni Čačanin je tokom ljeta, kao i mnogo puta unazad, imao pregršt ponuda za promjenu sredine.

"Imao sam ponude od osam reprezentacija, ali o tome nisam želio ni da pregovaram. Volim da živim i radim u Grčkoj. Pored Srbije, koja je moja zemlja, navijam i za Grčku”.

Za kraj dugog ćaskanja sa navijačima "zelenih", Obradović je rekao da je u sportu najteže biti konstantno u vrhu.

"Najvažnije od svega je da imate najbolje igrače na vrhuncu forme u najvažnijim utakmicama u sezoni. Radim sa ljudima koji imaju veliku motivaciju i to je od presudnog značaja. Sjećate se Jugoplastike? Te tri godine bile su nezaboravne za njih, ali su iz ove perspektive kratko trajale. Ovaj PAO traje 15 godine”, zaključio je Obradović.

Prije tačno 20 godina Željko Obradović odveo je Partizan na krov Evrope, pobjedom na završnom turniru u Istanbulu.

Ove sezone imaće priliku da na istom mjestu osvoji i devetu titulu namijenjenu najboljem košarkaškom timu Starog kontinenta.

Bonus video: