Podgoričankama uloga favorita

"Radi se o četiri najjače ekipe u zemlji, a Kup je takmičenje u kome nema favorita", istakao Željko Vukićević, trener Budućnost Podgorice
164 pregleda 0 komentar(a)
Žrijeb ženski košarkaški kup, Foto: Košarkaški savez Crne Gore
Žrijeb ženski košarkaški kup, Foto: Košarkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 06.03.2012. 13:56h

Podgorica će u srijedu i četvrtak biti domaćin završnog turnira Kupa Crne Gore za košarkašice.

Za ovaj prestižan trofej boriće se domaćin Budućnost Podgorica, koja je favorit, potom Roling, koji jedini može da pomrsi račune Podgoričankama, Rudar Pljevlja i Lovćen.

"Radi se o četiri najjače ekipe u zemlji. Kup je takmičenje u kome nema favorita, iako smo mi imali jednu sezonu regionalne lige, tako da možda imamo više iskustva nego Lovćen. Izuzetno cijenim to što radde na Cetinju sa mladim igračima. Isto mi radimo u Budućnosti, pokušavamo da napravimo mlad tim, tako da bi trebalo da bude interesantna utakmica. Dobro je i to što je ovoliki značaj dat ženskom kupu i da se jednom krene iz krize u kojoj se nalazi klupska košarka. Ovome je doprinjeo uspjeh reprezentacije, a ova četiri tima i tri koja se nisu kvalifikovala sve ćemo učiniti da podignemo nivo rada u klubovima i klupske košarke, a samim tim i reprezentativne košarke“, rekao je Željko Vukićević, trener Budućnost Podgorice.

Lovćen, novajlija u elitnom rangu takmičenjima, odmah je uspio da se plasira na finalni turnir nacionalnog kupa, što je veliki uspjeh.

"Ulogu favorita bih prepustio bih ekipi Budućnosti, ali se nadam da će to biti, uz veliko angažovanje Željkovih i mojih igračica, jedna zanimljiva utakmica“, krataka je bio strateg Cetinjanki Vladan Turčinović.

Mnogo više neizvjesnosti očekuje se u duelu Rolinga i Rudara, koji su već odmjeravali snage u okviru domaćeg šampionata.

Nikšićanke su dobile oba duela, ali dosta teško (65:61, 61:56).

"Drago nam je što smo stigle do finalnog turnira, bile smo treće u ligi. Znamo se dobro sa Rolingom, bile smo u egalu sa njima u ligaškom dijelu. Boriće se, a ovo je dobra prilika za igračice, mlad smo tim, a sve igračice su iz Pljevljava. Sa druge strane, Roling ima košarkašica sa strane“, istakla je Maja Gajević, kapiten Rudara.

Plasman u finale i duel sa Budućnost Podgoricom, priželjkuje Mirko Baletić, prvi stručnjak Rolinga.

"Očekujem da bude kvalitetna utakmica. U svakom slučaju, mislim da smo blagi favoriti, da ćemo slaviti i ići na megdan ekipi Budućnosti. Što se ukupno tiče ovog finalnog turnira, Budućnost je favorit broj jedan, ali ostale ekipe traže šansu. Tu prije svega mislim da svoj tim, pokušaćemo da pariramo ekipi Budućnosti, a na kraju vidjećemo šta je suđeno, što se kaže“, naglasio je Baletić.

Voljom današnjeg žrijeba, prvog dana takmičenje na teren će, od 17 sati, Roling i Rudar, a dva i po sata kasnije snage će odmjeriti Budućnost Podgorica i Lovćen.

Finale je u četvrtak u dvorani „Morača“ sa početkom u 16.30 sati.

Bonus video: