Meč lopte za CSKA i Panatinaikos

Panatinaikos će ugostiti Emporio Armani, koji igra slabo u drugoj fazi Evrolige, i za očekivati je da aktuelni prvak Evrope upiše nova dva boda.
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.02.2012. 08:41h

Montepaski i Barselona su u prošlom kolu osigurali plasman u četvrtfinale, a danas i sjutra to imaju priliku da urade CSKA Moskva i Panatinaikos.

“Armejci” će pred svojim navijačima dočekati Olimpijakos i apsolutni su favoriti. U prošlom kolu su poraženi od Galatasaraja u Istanbulu i ovo je dobra prilika da se iskupe.

Sa druge strane, Panatinaikos će ugostiti Emporio Armani, koji igra slabo u drugoj fazi Evrolige, i za očekivati je da aktuelni prvak Evrope upiše nova dva boda.

Bilbao će dočekati Montepaski, kome utakmica ništa ne znači. Baskijcima se pruža prilika da slave i naprave veliki korak ka plasmanu među osam najboljih, što bi bio istorijski rezultat. Real će, nakon osvajanja “Kupa kralja”, na svom terenu ukrstiti koplja sa Unikahom, koja još nema trijumf u drugoj fazi i sve sem ubjedljive pobjede Madriđana bilo bi ravno senzaciji.

Fenerbahče će u dvorani “Sinan Erdem” odmjeriti snage sa Uniksom i samo ga pobjeda ostavlja u trci za plasman u dalji tok takmičenja, dok bi mnogo vatre moglo da bude u gradskom duelu između Galatasaraja i Anadolu Efesa. Ekipa Ufuka Saridže praktično je izgubila sve šanse da ide dalje, ali će pokušati da zagorča život velikom rivalu.

Makabi je favorit protiv Žalgirisa, dok će biti interesantno vidjeti da li se Barselona oporavila od poraza u “Kupu kralja” od Reala, pošto gostuje Kantuu. Katalonci će biti oslabljeni neigranjem povrijeđenog Čaka Ejdsona.

Srijeda

Grupa E

CSKA Moskva - Olimpijakos (17.15)

Galatasaraj - Anadolu Efes (19.30)

Grupa F

Bilbao - Montepaski (19)

Četvrtak

Grupa F

Real - Unikaha (20.45)

Grupa G

Fenerbahče - Uniks (19)

Panatinaikos - Emporio Armani (21)

Grupa H

Makabi - Žalgiris (20.05)

Kantu - Barselona (20.45)

Bonus video: