Krstović: Pokušaćemo da iznenadimo

"Nastojaćemo da uradimo sve što je do nas, da nam prolaz ne zavisi od drugih rezultata", istakao bek Podgoričana
0 komentar(a)
Bojan Krstović, Foto: Savo Prelević
Bojan Krstović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.02.2012. 23:58h

Sa samo dvije odigrane utakmice u protekle dvije nedjelje (Mornar, Sutjeska), košarkaši Budućnost Volija otputovali su za Sankt Peterburg, gdje ih danas čeka meč pretposljednjeg kola druge faze Evrokupa protiv Spartaka.

Podgoričani imaju motiva na pretek, jer bi u slučaju trijumfa osigurali plasman među osam najboljih timova, što bi bio fantastičan rezultat.

Međutim, put do pobjede biće izuzetno težak. “Plavi” će protiv sebe imati tim koji je ostvario svih 10 trijumfa u dosadašnjem dijelu sezone, a rivale je pobjeđivao sa prosječno 12 poena razlike.

To jasno pokazuje kakav zadatak čeka izabranike Dejana Radonjića.

"Sigurno da nas čeka teška utakmica, Spartak je apsolutni favorit. Pokazao je to igrama u dosadašnjem dijelu takmičenja, gdje još nije poražen. Međutim, mi smo došli u Sankt Peterburg sa željom da pružimo maksimum, pokušamo da napravimo iznenađenje i izborimo plasman u dalji tok takmičenja. Nastojaćemo da uradimo sve što je do nas, da nam prolaz ne zavisi od drugih rezultata. Spremni ćemo dočekati meč i pokušaćemo da odigramo maksimalno koncentrisano", objašnjava bek Podgoričana Bojan Krstović.

Za ruski tim duel nema rezultatski značaj, jer je već osigurao plasman u četvrtfinale. To, međutim, neće olakšati posao igračima Budućnost Volija.

"Oni su izuzetno jaka, ozbiljna ekipa, koja maksimalno igra svaku utakmicu i ne treba računati da će u meč ući opušteno. O tim stvarima ne treba da razmišljamo, već o tome kako da odigramo najbolje što možemo".

Da tim iz Sankt Peterburga kažnjava svaki propust u igri, “plavi” su se uvjerili u prvom odmjeravanju snaga u “Morači” (57:65). Zato ako žele da naprave iznenađenje, greške će morati da svedu na najmanju moguću mjeru.

"Da bismo mogli da pariramo Spartaku, moramo da držimo isti ritam svih 40 minuta. Takođe, greške treba da smanjimo, ako je to moguće, na minimum, jer će domaći sve to iskoristiti. Moramo da budemo strpljivi u napadu, agresivni u odbrani, jer samo na taj način možemo da računamo da ćemo doći u situaciju da napravimo iznenađenje" zaključio je Krstović.

Duel u dvorani “Jubilejnij” počinje u 16 sati, a pravdu će dijeliti Redžep Ankarali (Turska), Boris Šulga (Ukrajina) i Jugris Laurinavičijus (Litvanija).

U drugom meču grupe K, u Novom Mestu se sastaju Krka i Banvit (19).

Bonus video: