Mečevi odluke u Nikšiću i Cetinju

Večeras su na programu utakmice posljednjeg kola Superlige košarkaša, koje treba da riješe posljednje dileme uoči starta plej-ofa
0 komentar(a)
Aleksandar Radulović, Lovćen - Teodo, Foto: Druga.aba-liga.com
Aleksandar Radulović, Lovćen - Teodo, Foto: Druga.aba-liga.com
Ažurirano: 15.05.2018. 10:01h

Posljednje kole Superlige otkloniće dileme koje traju od petog kola, kada je Sutjeska slavila u Baru protiv Mornara, a Lovćen u Tivtu protiv Teoda.

Uoči posljednjeg kola, Sutjeska i Mornar su izjednačeni na tabeli sa po sedam pobjeda i dva poraza, očekuju ih bitke i u polufinalu plej-ofa, a pobjednik večerašnjeg duela u Nikšiću imaće prednost domaćeg terena u eventualnoj majstorici polufinala razigravanja za titulu. Sutjeska ima obezbijeđeno mjesto u ABA 2 ligi i gotovo je izvjesno da će dobiti pozivnicu za učešće u FIBA Ligi šampiona...

"Sve kockice su se složile u željeni mozaik, ostvarili smo primarni cilj, ali ne želimo da završimo sezonu bez borbe do posljednjeg atoma snage. Mornar je favorit u meču koji slijedi, kao i u polufinalu plej-ofa, bez obzira na to da li će se igrati u Nikšiću ili Baru. Naša prednost u odnosu na ekipu Mornara, koja je ove sezone odigrala zaista sjajno u ABA ligi, gdje je stigla do odlučujućeg meča za plasman u finale, jeste rasterećenost i ogromna podrška navijača koja se vratila u dvoranu i koja je prepoznala da se košarka vratila u Nikšić", rekao je za Sport klub centar Sutjeske Boris Lalović.

Sutjeska je iznenadila Mornar u „Topolici“ sa 81:79, pa su izabranici Mihaila Pavićevića željni revanša.

"Ukoliko želimo plasman u finale plej-ofa mi, makar u jednom od potencijalno tri meča u Nikšiću, moramo da savladamo Sutjesku, sjutra ili u polufinalu plej-ofa. I, naravno, da smo kadri to da učinimo. Već sam rekao da podižemo formu, pokazala je to i treća četvrtina utakmice sa Lovćenom, zdravstveni bilten je mnogo povoljniji i mislim da ćemo onako kako planiramo završiti sezonu. A, jedini cilj je plasman u finale plej-ofa, pa onda šta nam Bog da", kaže Uroš Luković, centar Mornar.

Lovćen na Cetinju brani četvrto mjesto, u duelu sa direktnim konkurentom, Teodom, koji ima pobjedu manje. Tivćanima je potrebna pobjeda od sedam razlike kako bi na tabeli preskočili Cetinjane i domogli se polufinala, samim tim i ABA2 lige.

"Kompletna sezona je stala u jednu utakmicu. Sve što smo do sada uradili, pašće u zaborav ako ne pobijedimo Teodo, i ako ponovo ne obezbijedimo mjesto u ABA2 ligi, što smo zacrtali kao cilj. Očekujem veliku podršku navijača, očekujem veliku borbu i pobjedu Lovćena", naglasio je za Sport klub Nikola Korać, jedan od najboljih igrača cetinjskog tima.

Lovćen je u Tivtu slavio 82:76.

"Željeli smo da dođemo u priliku da sami odlučujemo o svojoj sudbini. Ono što smo tražili, to smo i dobili. Već smo pobjeđivali na Cetinju ove sezone i nemam nikakvu dilemu da to možemo da ponovimo. Lovćen je objektivno favorit na papiru. Igra na svom terenu, imaće veliku podršku sa tribina, ima prednost od šest poena iz prvog meča, ali to može da bude naša prednost", rekao je Miloš Đurišić, bek Teoda.

Teoretski, i Budućnost bi u posljednjem kolu mogla da izgubi prvo mjesto, ali to skoro da spada u „naučnu fantastiku“. Jer, osim pobjede Mornara u Nikšiću, Podgoričani bi izgubili prvo mjesto ako kod kuće izgube od Ulcinja, koji nije upisao ni trijumf u prethodnih devet koja.

Parovi 10. kola

Sutjeska – Mornar (19)

Lovćen – Teodo (19)

Budućnost Voli – Ulcinj (19).

Tabela: Budućnost Voli 8-1, Sutjeska 7-2, Mornar 7-2, Lovćen 3-6, Teodo 2-7, Ulcinj 0-9.

Bonus video: