Budućnost protiv Mornara u polufinalu

Duel Podgoričana i Barana igra se u petak od 19.30 sati, a dva i po sata ranije na teren će Ulcinj i Sutjeska
78 pregleda 0 komentar(a)
Žrijeb za finalni turnir Kupa Crne Gore, Foto: Košarkaški savez Crne Gore
Žrijeb za finalni turnir Kupa Crne Gore, Foto: Košarkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 14.02.2012. 12:03h

Čelnici Košarkaškog saveza Crne Gore prvobitno su završnicu nacionalnog kupa dodijelili Nikšiću, ali zbog loših vremenaskih uslova grad pod Trebjesom nije mogao da ugostiti četiri najbolja tima u najmasovnijem takmičenja.

Zbog toga je odlučeno da se finalni turnir odigra u Baru u petak i subotu.

Za prvi trofej u sezoni boriće se aktuelni šampion Budućnost Voli, domaćin Mornar, Ulcinj i Sutjeska.

Današnji žrijeb, kojim je rukovodio Komesar za kup takmičenje Igor Popović, odlučio je da se u polufinalu sastanu Mornar i Budućnost Voli, što će biti finale prije finala, odnosno Ulcinj i Sutjeska.

“U Kupu Crne Gore i domaćem prvenstvu ima poznatu ulogu i želimo da je na terenu pokažemo i ponovo osvojimo trofej. Mornar zaslužuje respekt, imaju odlične rezultate. Pokušaćemo da se što bolje pripremimo u okolnostima koje su nove za nas i da slavimo i uđemo u poziciju da opravdamo ulogu favorite”, istakao je Dejan Radonjić, trener aktuelnog šampiona.

Mihailo Pavićević, šef struke Barana, prizano je realnost, Podgoričani su apsolutni favoriti.

“Možda je nepravedno što smo se sastali u polufinalu. Igrama ove sezone zaslužili smo da se nađemo u finalu i igramo utakmice za trofej. U polufinale ulazimo rasterećeni, svoj plan smo ostvarili. Budućnost je favorit, to je dokazala. MI smo dominantni u crnogorskoj ligi, ali su to dva dva raličita nivoa. Ne postavlja se pitanje pobjednika u toj utakmici”, objasnio je Pavićević.

Ulcinjani su odahnuli kada im je žrijeb dodijelio Nikšićane, što ne znači da iz čeka lak zadatak.

“Žrijeb nije bio pravedan, jer se finale igra prije finala. Budućnost je apsolutni favorit, a Mornar je jedina ekipa koja je donekle mogla da im se suprostavi. Mi smo zadovoljni žrijebom, svjesni smo da smo mi bili priželjkivana ekipa, jer imamo dosta problema. Igrački kadar se osuo, imamo šest, sedam igrača na treningu. Smogli smo snage da igramo dobru košarku i siguran sam, s obzirom da je jedna utakmica, da ćemo dati svoj maksimum. I u prvoj utakmici u Nikšiću u prvenstvu pokazali smo da smo ravnopravan protivnik i da možemo uz dobru igru do finala. Prednost i ulogu blagog favorite dajem ekipi Sutjeske”, rekao je kormilar Ulcinjana Nikola Milatović.

U Sutjesci žale što se finale Kupa Crne Gore ne igra u njihovom gradu.

“Svima u klubu je žao što zbog vanrednih okolnosti I što ne možemo da organizujemo turnir. Sve smo uradili da to bude jedna dobra promocija košarke. Nadam se da će već sljedeće godine biti prilike za to. Imali smo sreće na žrijebu, izbjegli smo Budućnost i Mornar, koji su favoriti. Igra se finale prije finala. Igrali smo sa Ulcinjem već jednom, nije to bila laka utakmica. Imamo podjednake šanse za finale. BIće dobra utakmica na startu turnira”, riječi su Vladimira Todorovića, pomoćnog trenera Sutjeske.

Raspored

Petak

Ulcinja - Sutjeska (17.00)

Mornar - Budućnost Voli (19.30)

Subota

Finale (19.00)

Bonus video: