Otkazana utakmica Makabi - Budućnost Voli

Meč bi trebalo da se igra u ponedjeljak ili utorak, ali je i to pod velikim znakom pitanja
0 komentar(a)
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.02.2012. 17:36h

Utakmica 20. kola ABA lige između Makabija i Budućnost Volija, koja je trebalo da se igra sjutra od 18 sati u “Nokija areni” u Tel Avivu, odložena je jer crnogorski šampion nije mogao da otputuje za glavni grad Izraela.

Ekspedicija “plavih” stigla je nešto prije 14 sati na podgorički aerodorom, ali je otkazan let kojim je trebalo da otputuju za Beč, a odatle za Tel Aviv.

Avion Austrijan erlajnsa, naime, nije ni doletio iz prijestonice Austrije, jer je bilo najave da će podgorički aerodrom biti zatvoren zbog najavljenog snijega.

Austrijanci nisu ništa htjeli da rizikuju, pa je tako propala mogućnost da se Podgoričani u previđenom terminu pojave u Tel Avivu.

"Bili smo u stalnom kontaktu sa Josipom Bilićem, direktorom ABA lige i čelnicima izraelskog kluba. U ponedjeljak Makabi igra meč nacionalnog kupa, ali smo dobili uvjeravanja da će sve učiniti da se utakmica sa nama igra u ponedjeljak ili utorak. To nam dosta remeti planove, prije svega što se tiče treninga, jer ne znamo kada ćemo morati na put. Praktično nećemo ni raspakivati kofere. Trebalo bi u toku današnjeg dana da dobijemo definitivnu informaciju kada je meč na programu i kada idemo za Izrael. Makabi svim ekipama organizuje put za Tel Aviv, tako da nam sada ostaje da čekamo šta će nam javiti", rekao je za “Vijesti” Gavrilo Pajović, sportski direktor Budućnost Volija.

Utakmica će, najvjerovatnije, morati da se odigra sljedeće nedjelje.

"S obzirom na to da Makabi igra Evroligu, a mi Evrokup, nema praktično nijedan slobodan termim. Takođe, da bi se održala regularnost ABA lige, meč mora da se odigra do kraja ligaškog dijela. Zbog toga bi utakmica trebalo da se igra u ponedjeljak ili utorak, ali ni to još nije sigurno. Proveli smo dosta vremena na aerodromu, prije nego što je i definitivno odlučeno da se meč otkazuje. Nismo mogli ni da treniramo, ali u pitanju je viša sila. Protiv toga se ne može", zaključio je Pajović.

Bonus video: