"Plavi" bolji od Banvita, nada u četvrtfinale još veća

"Na kraju druge četvrtine izgledalo je da oni hvataju ritam, ali smo u nastavku odreagovali, odigrali na nivou i stigli do zaslužene pobjede", objasnio Dejan Radonjić
0 komentar(a)
Čedomir Vitkovac, Foto: Savo Prelević
Čedomir Vitkovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.02.2012. 20:11h

Odličnom igrom u nastavku, prije svega u trećoj četvrtini, košarkaši Budućnost Volija su srušili otpor Banvita, slavili sa većom razlikom nego što su izgubili u Bandirmi (68:61) i u slučaju istog broja bodova sa turskim timom, biće bolje plasirani.

Poslije slabog prvog poluvremena u kome je dao svega četiri poena, Džermejn Anderson je u trećem kvartalu ubacio u veću brzinu, dao je čak 12 poena i pokrenuo tim da stvori prednost koja mu je omogućila, koliko-toliko, mirnu završnicu.

Anderson je meč završio sa 16 poena, a blistali su Bojan Dubljević sa dabl-dabl učinkom (24 koša, 10 skokova) i Nikola Ivanović (16 poena, trojke 5-3, pet asistencija). Kod turskog tima, Čak Dejvis je bio najbolji (18).

"Odigrali smo dobar meč, to nema dileme. Na kraju druge četvrtine izgledalo je da oni hvataju ritam, ali smo u nastavku odreagovali, odigrali na nivou i stigli do zaslužene pobjede. U jednom trenutku smo imali visokih 17 poena, ali smo nekim našim grešaka doveli u pitanje razliku koja nam je bila potrebna. Na kraju se sve dobro završilo i čestitam igračima na pobjedi", rekao je nakon meča Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

Prvi dio prve četvrtine protekao je u prednosti gostiju, a u završnici se razigrao Dubljević (dao 11 poena u tom dijelu igre) i zahvaljujući njemu domaći tim je stekao dva poena prednosti (24:22).

Sa četiri vezana koša Ivanovića, Podgoričani su u 13. minutu stigli prvi put do željenih osam poena prednosti (34:26). Samo 120 sekundi kasnije bilo je plus 11 (40:29) i tada dolazi do malog pada u igri Podgoričana.

Banvit to znalački koristi i serijom 14:4 na veliki odmor je otišao sa minusom od svega poena (44:43).

Pauza je prijala igračima Budućnost Volija. Anderson je vezao 10 poena, “plavi” su stigli do plus devet (56:47), što je bio znak da Orhun Ene zatraži minut odmora.

Međutim, ni to nije pomoglo gostima, Podgoričani su nastavili sa dobrom igrom i u posljednju četvrtinu ušli sa zalihom od 13 poena (66:53).

Ništa se nije promijenilo ni u četvrtoj četvrtini. Budućnost Voli je diktirala ritam, Ivanović je pogodio dvije uzastopne trojke za plus 16 (77:61) u 35. minutu.

Banvit je pokušavao da se vrati, ali bez rezultata. Minut i 44 sekunde prije kraja Marko Popović je pogodio za plus 17 (83:66) i činilo se da neće biti mnogo dilema.

Dubljević je, međutim, nakon toga napravio faul u napadu, potom 20-tak sekundi prije kraja promašio dva bacanja.

Da sve bude još gore, domaćin je izgubio loptu, a Kalin Lukas imao šansu da smanji na osam razlike, 10 sekundi prije posljednjeg zvuka sirene, i dovede do još veće drame.

Amerikancu je, na sreću, zadrhtala ruka sa linije penala.

Kod prvog je promašio čitav koš, a drugi je namjerno promašio.

Lopta je dodijeljena domaćinu, jer je jedan gostujući igrač ušao prije vremena u reket, i time je stavljena tačka na meč.

"Nemam šta mnogo da kažem, nismo zaslužili da pobijedimo. Igrali smo loše, prije svega treću četvrtinu, kada smo primili previše lakih poena, što je na kraju presudilo. Sada moramo dobiti oba meča do kraja, ako želimo da se plasiramo u četvrtfinale", istakao je Ene.

Bonus video: