Velika čast: Toni Parker izabrao Zvezdana Mitrovića da vodi Asvel?

Specijalizovani, i dobro obaviješteni portal bebasket.f, piše da je Mitrovuć ostvario kontakt sa vlasnikom Asvela, legendarnim Tonijem Parkerom
156 pregleda 2 komentar(a)
zvezdan mitrović, Foto: Eurohoops.net
zvezdan mitrović, Foto: Eurohoops.net
Ažurirano: 12.05.2018. 11:04h

Zvezdan Mitrović, selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore, prvi je kandidat da dođe na klupu Asvela, jednog od najvećih francuskih klubova.

Specijalizovani, i dobro obaviješteni portal bebasket.fr, piše da je Mitrović ostvario kontakt sa vlasnikom Asvela, legendarnim Tonijem Parkerom.

Crnogorskom treneru na kraju sezone ističe ugovor sa Monakom, a kako navodi bebasket.fr, Asvel traži trenera koji je upoznat sa francuskom ligom i koji ima reputaciju.

Mitrović ispunjava oba uslova, jer je u Monaku još od 2014. godine, i sa tom ekipom prešao put od druge lige do trofeja na domaćoj sceni. On je 2017. godine izabran za najboljeg trenera u Francuskoj.

Mitrović je sa Monakom osvojio tri Liders kupa, a nedavno je stigao do finala FIBA Lige šampiona, gdje je poražen od AEK-a.

Asvel je 18. puta bio šampion Francuske, posljednji put 2016. godinje. O snazi kluba govori, međutim, to što će od 2019. godine biti član Evrolige.

Kako navodi bebasket.fr, glavni kandidat da zamjeni Mitrovića u Monaku je Aleksandar Đorđević, selektor Srbije i bivši trener Bajerna.

Bonus video: