"Plavi" u finišu ostali bez snage

"Koncentracija na startu meča nije bila onakva kakva treba da bude, odnosno bila je ispod svakog nivoa za utakmicu kakav je bila ova", istakao Dejan Radonjić
0 komentar(a)
KK Budućnost, Foto: ABA liga
KK Budućnost, Foto: ABA liga
Ažurirano: 04.02.2012. 19:13h

Budućnost Voli nije uspjela da i drugi put ove sezone savlada Cibonu i napravi krupan korak ka plasmanu među četiri najbolja tima.

Dozvolili su izabranici Dejana Radonjića rivalu da se odmah na startu rezultatski odlijepi, nakon čega su jurili visoku prednost i sredinom treće četvrtine stigli do vođstva.

Međutim, u posljednjih pet minuta nisu imali snage za potpuni preokret i novi trijumf.

Bilo je očigledno da je zgusnut raspored mečeva, četvrti za 12 dana, i putešestvija od Istanbula do Zagreba i višesatno čekanje na aerodoromu u najvećeg gradu Turske ostavilo traga na igrače.

Odličnu partiju pružio je Čedomir Vitkovac sa 22 poena (15 u drugom poluvremenu), osam skokova i pet asistencija, a odlične role imali su i Bojan Dubljević (17 koševa, pet uhvaćenih lopti), Marko Popović (13) i Nikola Ivanović (10).

Podbacio je Džermejn Anderson, koji je za 25 minuta dao svega poen uz šest uspješnih dodavanja.

Kod Cibone najefikasniji je bio Davor Kus, koji je 13 od 17 poena dao u prvih 20 minuta.

"Koncentracija na startu meča nije bila onakva kakva treba da bude, odnosno bila je ispod svakog nivoa za utakmicu kakav je bila ova. Omogućili smo Ciboni da se odlijepi, nakon čega smo se trgli i čitav meč jurili prednost. Uspjeli smo to u trećoj četvrtini, ali smo pravili neke greške koje nisu karakteristične i nismo uspjeli da dođemo do situacije da slavimo. Poslije svega, dobro je da se niko nije povrijedio, da smo izgubili sa manje od 16 razlike koliko smo dobili u Podgorici. Nadam se samo da u nastavku takmičenja ova naporna serija koja je iza nas, neće ostaviti traga", rekao je Radonjić za "Vijesti".

Vidjelo se na startu da će “plavi” imati dosta problema u Zagrebu.

Nisu se snašli na agresivnu igru Cibone, pa je u 5. minutu bilo 13:2.

Nakon minuta odmora Radonjića, Budućnost Voli je napravila seriju 8:0, trojke Vitkovca i Marka Popovića, i prišla na 13:10.

Međutim, uslijedila je serija grešaka u finišu prvog kvartala, pa je Cibona opet stigla do plus 11 (25:14) na isteku 9. minuta.

Na startu druge četvrtine, stvari u svoje ruke uzeo je Dubljević.

Pogodio je dvije trojke, potom koš uz dodatno. Pridružio mu se Ivanović sa tri poena za minus dva (32:30) u 14. minutu.

To je bilo kratkog daha, Zagrepčani su otišli na 38:30, ali su gosti do opet uspjeli da uhvate priključak (43:42).

Tačku na prvo poluvrijeme stavio je trojkom Demonte Harper (46:42).

Odlično je crnogorski šampion ušao u drugo poluvrijeme. Vitkovac je pogodio trojku za prvo vođstvo na meču (49:48), a potom još jednu za plus dva (52:50) u 24. minutu.

Od tog momenta do kraja trećeg dijela igra koš za koš, u posljednjim sekundama gosti su dozvolili Hrvoju Kovačeviću da pogodi trojku za plus četiri (61:57).

Uspijevali su igrači Budućnost Volija do 35. minuta da održava rezultatski priključak.

Tada im je ponestalo snage i koncentracije, a Cibona to iskoristila i odlijepila se na 80:71, nakon čega više nije bilo mogućnosti za povratak.

"Dobro smo otvorili utakmicu, ali nakon početne svježine pojavili su se i problemi. Međutim, svi su zaista pokazali ogromnu želju i volju. Presudila je pozitivna energija koju su donijeli Marčinković i Kovačević. Da mi je neko prije utakmice ponudio pobjedu i sa jednim poenom razlike, objeručke bi prihvatio. Mogu samo da čestitam igračima", objasnio je strateg Cibone Jasmin Repeša.

Bonus video: