Ilijevski se preselio u Kuban

Na ovaj potez se odlučio pošto u posljednje vrijeme trener Ufuk Saridža nije imao previše povjerenja u njega
0 komentar(a)
Vlado Ilijevski, Foto: NLB liga
Vlado Ilijevski, Foto: NLB liga
Ažurirano: 01.02.2012. 13:48h

Riješena je neizvjesnost, Vlado Ilijevski je napustio redove Efes Anadolua, gdje je stigao ljetos iz Olimpije, i potpisao ugovor sa Lokomotivom Kuban.

Na ovaj potez se odlučio pošto u posljednje vrijeme trener Ufuk Saridža nije imao previše povjerenja u njega.

Ruse sa klupe predvodi iskusni Božidar Maljković, koji je najviše i insistirao na dolasku Makedonca.

Lokomotiva je trenutno četvrta u domaćem šampionatu, a čelnici kluba smatraju da će Ilijevski donijeti ekipi potrebno iskustvo i kvalitet.

"Procijenili smo da nam je potrebno pojačanje na bekovskoj poziciji, a odlučili smo se za ilijevskog, koji ima veliku evropsku reputaciju, jer je igrao za elitne klubove kao što su Barselone, Efes, Montepaski. Zahvaljujući, između ostalog, njemu, Makedonija je napravila veliki uspjeha na proteklom Evropskom prvenstvu u Litvaniji. On ima odličan pregled igre, pravi je asistent, a kada treba preuzima odgovornost i da šutira. Vjerujem da smo njegovim angažovanjem dobili mnogo i da će ekipa sada igrati na većem nivou“, rekao je Andrej Vediščev, predsjednik Lokomotive.

Ilijevski je karijeru počeo u rodnoj Strumici, a potom je prešao u Partizan.

Poslije dvije sezone u dresu „crno-bijelih“ uslijedio je odlazak u Antaliju, potom Olimpiju, Barselonu, Lotomatiku, Virtus Bolonju, Montepaski, Tau keramiku (sadašnja Kaha laboral) i Anadolu Efes.

Bonus video: