Helios za nastavak uspješnog niza

U prošlom kolu Helios je u Ljubljanu otišao kao autsajder, a vratio se sa cijelim plijenom. To je dobra opomena “plavima” šta ih očekuje protiv tima iskusnog Zmaga Sagadina
0 komentar(a)
Milan Milošević, Foto: Savo Prelević
Milan Milošević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.01.2012. 18:34h

U sjajnom raspoloženju, nakon odlične igre i pobjede nad Krkom u Evrokupu, košarkaši Budućnost Volija dočekuju večerašnji duel sa Helisom u ABA ligi.

Posljednja tri dana “plavi” su u Ljubljani, u miru, kovali plan kako da protiv tima iz Domžala zabilježe novi trijumf.

Ovaj meč je od izuzetnog značaja za Podgoričane, jer bi u slučaju trijumfa napravili veliki korak ka plasmanu među četiri najbolja tima.

Ipak, zadatak neće biti nimalo lak. Helios ima mladu, kvalitetnu ekipu koja je u posljednjih nekoliko utakmica podigla formu i uspjela da ostvari pobjede protiv jačih sastava od sebe (Cibona, Hemofarm, Olimpija).

Toga su svjesni u taboru Budućnost Volija i najavljuju maksimalnu igru kako bi upisali dva nova boda.

"Utakmica sa Heliosom nam je najbitnija u dosadašnjem dijelu sezone i daćemo sve do sebe da pobijedimo. Oni igraju stvarno dobro, to pokazuju posljednji rezultati. Protiv najjačih timova u ligi su igrali na jednu loptu. Mi u svaku utakmicu ulazimo sa željom da dobijemo, tako će biti i ovaj put, mada smo svjesni da neće biti nimalo lako" upozorava Milan Milošević, krilni centar crnogorskog šampiona, za "Vijesti".

U prošlom kolu Helios je u Ljubljanu otišao kao autsajder, a vratio se sa cijelim plijenom. To je dobra opomena “plavima” šta ih očekuje protiv tima iskusnog Zmaga Sagadina.

"I da nisu dobili Olimpiju, igrali bi maksimalno, a to je samo potvrda da se radi o dobrom, mladom timu. Svjesni smo šta nam ova utakmica znači u teškom rasporedu koji imamo i sve ćemo uraditi da odigramo dobro i stignemo do nova dva boda", jasan je Milošević.

Bek Vladimir Mihailović cijeni Slovence, ali vjeruje da će on i saigrači ostvariti pobjedu.

"U dobrom raspoloženju dočekujemo duel sa Heliosom. Međutim, i oni su, takođe, u odličnoj formi što su pokazali u zadnjem meču, kada su savladali Olimpiju na strani. To je svakako opomena za nas da u meč moramo ući maksimalno skoncentrisani i da odradimo sve stvari na maksimalnom nivou ukoliko želimo da uzmemo bodove na ovom bitnom gostovanju. Znamo da će biti teško, ali ako odigramo onako kako možemo, vjerujem da ćemo doći do trijumfa" zaključio je za "Vijesti" bek Podgoričana.

Bonus video: