Pavićević: Srbija favorit u grupi

"Srbija je, bez sumnje, favorit. Upućen sam naravno, kako reprezentacija Srbije radi pod rukovodstvom selektora Dušana Ivkovića. Naravno, volio bih da na EP odu i Crna Gora i Srbija"
58 pregleda 0 komentar(a)
Luka Pavićević, Foto: Savo Prelević
Luka Pavićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.01.2012. 13:03h

Selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore Luka Pavićević je istakao da je Srbija favorit u kvalifikacionoj grupi, ali da volio da obje selekcije izbore plasman na Evropsko prvenstvo u Sloveniji.

Pavićević je krajem prošle godine preuzeo kormilo reprezentacije i treći je crnogorski selektor nakon Duška Vujoševića i Dejana Radonjića.

Crnogorsku selekciju ove godine očekuju kvalifikacije za EP 2013. godine, a rivali u grupi biće joj Srbija, Izrael, Slovačka, Estonija i Island.

Plasman na šampionat Starog kontinenta izboriće po dvije prvoplasirane i četiri najbolje trećeplasirane selekcije iz šest kvalifikacionih grupa.

"Srbija je, bez sumnje, favorit. Upućen sam naravno, kako reprezentacija Srbije radi pod rukovodstvom selektora Dušana Ivkovića. Naravno, volio bih da na EP odu i Crna Gora i Srbija", rekao je Pavićević za "Novosti".

On je istakao da zna šta znači raditi u reprezentaciji, navodeći da je i on "njen produkt".

"Recimo, Žarko Paspalj i ja smo stasavali u podgoričkoj Budućnosti, ali nam je igranje u reprezentaciji bilo prava nadogradnja. Prihvatio sam taj izazov sa velikim zadovoljstvom i odgovornošću i željom za uspjehom. Vodio sam mladu selekciju Srbije i Crne Gore, univerzitetsku Srbije, bio mi je potreban korak naprijed, da vodim seniorsku reprezentaciju", kazao je Pavićević.

Selektor "crvenih" ističe da je pred crnogorskom selekcijom težak posao kako bi se što bolje pripremila za kvalifikacije.

"Svaki koš biće važan u borbi za drugo mjesto, ili najboljeg trećeg u grupi", rekao je Pavićević.

Bonus video: