Ivanović: Opasni su, ali možemo do pobjede

Radnički u svojim redovima ima Dejvida Sajmona, MVP igrača, prvog strijelca, drugog skakača i drugog blokera ABA lige, kao i Stivena Markovića, najboljeg asistenta
0 komentar(a)
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.01.2012. 13:51h

Za košarkaške Budućnost Volija nastavlja se ubitačan ritam igranja u ritmu utorak - subota.

Nakon što su na startu druge faze Evrokupa poraženi od Spartaka iz Sankt Peterburga, “plave” sjutra čeka duel sa Radničkim iz Kragujevca.

Ekipa iz Šumadije je u sjajnoj formi, od 7. kola i poraza od Cedevite izgubila je još samo od Makabija.

Prije nedjelju dana pred svojim navijačima su pregazili Partizan, što jasno pokazuje da je pred crnogorskim šampionom izuzetno težak zadatak.

Toga su svjesni svi i najavljuju maksimalnu borbu kako bi bodovi ostali u Podgorici.

"Još jedna u nizu izuzetno teških utakmica, razlika je što su oni od početka godine odigrali dva meča, a mi već četiri. Depoi su nam i dalje puni, ali treba konstatovati da postoji opterećenje fizičko i psihološko. Odigrali smo tri meča na loptu, a sva četiri protiv izuzetno kvalitetnih rivala. Moraćemo biti na maksimalnom nivou koncentracije, odgovornosti što bi nam dalo veće šanse da savladamo Radnički, koji je u velikom zaletu, sa sedam pobjeda u posljednjih osam mečeva. Imaju iskustvo, dva plejmejkera koji kreiraju igru, imaju odličnog trenera i neće biti lako", objašnjava Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

Radnički u svojim redovima ima Dejvida Sajmona, MVP igrača, prvog strijelca, drugog skakača i drugog blokera ABA lige, kao i Stivena Markovića, najboljeg asistenta takmičenja, a on je i drugi po procentu uspješnosti sa linije penala (90,48 odsto).

"Makabi ih je jedni dobio u tom interval. Ekipa dobro igra, protiv Partizana su odigrali za svaku pohvalu i ostvarili pobjedu. Biće to mnogo drugačiji meč od onog u Kragujevcu zbog napravljenih rokada u ekipama. Imali smo tada Nikolu Vučevića sada Hasana Rizvića, oni su imali više promjena. Želimo da odigramo dobru partiju, biće potrebna pomoć navijača kako bi uspjeli da odigramo dobro i ostvarimo pobjedu".

Narednih mjesec dana mogu biti odlučujući za “plave” po pitanju plasmana među četiri najbolja tima.

"Konkurenti za finalni turnir su nam Olimpija, Cibona i Radnički. Svako kolo donijeće promjene, mi nakon Radničkog imamo sedam gostoivanja i samo dva meča kući. Tu smo u težoj situaciji u odnosu na ostalu, tako da moramo biti smireni i praviti analize od utakmice do utakmice. Nekoliko mečeva ovog mjeseca donijeće mnogo jasniju situaciju oko finalnog turnira", objasnio je Radonjić.

Mladi Nikola Ivanović bio je junak pobjede protiv Zagreba, a odigrao je odlično i protiv Rusa.

"Očekuje nas jedno od najtežih domaćinstava ove sezone. Radnički dolazi sa idejom da nas dobije. U najboljoj su fofmi od početka sezone. Svjesni smo značaja utakmice, koja je možda i presudna za nastavak sezone. Biće teško, imamo opasnog protivnika, ali nadam se da pred našim navijačima možemo do pobjede. Imaju dobre plejmejkere, individualno su sjajni i nosioci su igre", zaključio je Ivanović.

Utakmica se igra u subotu u "Morači" od 17 časova.

Bonus video: