Danas počinje Memorijal "Mićo Žugić"

U grupi A igrače Mornar, Zrinjski iz Mostara i Split. Grupu B čine omladinski sastavi Podgorice, Bosne iz Sarajeva i Vardara iz Skoplja.
69 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.01.2012. 09:28h

U čast i pomen na tragično nastradalog kadeta Mornara Milosava-Mića Žugića, koji je život izgubio u željezničkoj nesreći na Bioču, ove godine u Baru će biti održan šesti memorijalni košarkaški turnir „ Mićo Žugić“. Na turniru, koji se igra od 19. do 22. januara, nastupiće šest juniorskih ekipa timova iz okruženja.

U grupi A igrače Mornar, Zrinjski iz Mostara i Split. Grupu B čine omladinski sastavi Podgorice, Bosne iz Sarajeva i Vardara iz Skoplja.

"Sve je spremno za start ovogodišnjeg turnira. Potrudili smo se da okupimo zaista dobre ekipe iz regiona i smatram da smo uspjeli u toj želji. Pregovarali smo i sa Hemofarmom, ali je u Srbiji u toku juniorska liga i jednostavno njihov dolazak nije bio moguć. Bićemo i ovoga puta dobri domaćini, a neka najbolji sastav pobijedi, iako smo mi posebno vezani za ovaj trofej", rekao je tehnički direktor Mornara Dražen Matković.

Prvi turnir osvojili su mladi košarkaši beogradskog Partizana. Drugi i treći pripao je ekipi Mornara, na četvrtom su trijumfovali igrači Budućnosti iz Podgorice, dok prošlogodišnju titulu brani domaći sastav.

"Ne treba posebno isticati da za nas ovaj memorijal ima posebnu važnost. Trudićemo se da i ove godine trijumfujemo u čast i spomen na našeg druga. Imamo dobru ekipu, trener Vujačić je timu pridružio i nekoliko talentovanih mlađih igrača. Očekujem dobru košarku i podršku publike", naglasio je kapiten Mornara, talentovani centar Milija Miković.

Turnir će biti svečano otvoren večeras u 19 sati u Sportskoj dvorani ’’Topolica’’. Dva sata ranije počeće utakmica između Podgorice i Bosne, a poslije otvaranja na programu je derbi prvog kola između Mornara i Splita.

Pokrovitelji memorijala “Mićo Žugić” su Opština Bar, Ministarstvo prosvjete i sporta, hotel “Sidro” i Mornar, a medijski sponzor je Radio Bar.

Bonus video: