BALKANSKA LIGA

Mornar bolji od Torusa

"Važan trijumf, ali nas do željenog cilja dijeli još nekoliko ovakvih mečeva", rekao je trener Mornara, Mihailo Pavićević.
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.01.2012. 20:41h

Trijumfom u "Topolici" nad ekipom Torusa iz Makedonije, košarkaši Mornara napravili su možda i najvažniji korak ka željenom plasmanu u četvrtfinale Balkanske lige.

Barani su u pojedinim trenucima imali prednost i od plus 14 poena (48:32 u 19. minutu), ali su dozvolili luksuz da u sam finiš uđu sa svega plus pet poena na svom kontu (62:57).

Posljednjih pet minuta duela donijeli su odličnu igru očigledno kvalitetnijeg sastava, odgovornost na sebe su preuzeli najiskusniji, kapiten Ivan Jelenić i novajlija Stevan Milošević i na kraju je pitanje trijumfa samo bilo izraženo u konačnom poen količniku.

"Možda i lakše nego što smo očekivali stigli smo do izuzetno važnog trijumfa, a ekipa je odgovorila mnogo bolje nego što sam ja očekivao. Prvenstveno zbog toga što im je ovo prvi jači meč nakon nešto duže pauze. Nakon dva odlična perioda igre, došlo je do malog pada u trećem i početkom četvrtog ali smo znali da smo bolja ekipa od rivala i na kraju je taj kvalitet i presudio. Važan trijumf, ali nas do željenog cilja dijeli još nekoliko ovakvih mečeva", rekao je trener Mornara, Mihailo Pavićević.

Mornar – Torus 84:68 (23:20, 29:18, 14:21, 18:9)

Bar – Dvorana: "Topolica". Gledalaca: oko 300. Sudije: Vojinović (Crna Gora), Kunošić (BiH), Milićević (BiH).

Mornar: Pajović, Damjanović, Sarajlija 4, Miković, Ivanović 10, Skot 16, Jelenić 16, Radosavljević 12, Milošević 10, Pavić 4, Vujošević 1, Barović 11.

Torus: Dimčevski 3, G. Markoski 2, Gjorkosti, Karadžovski 5, Karakolev 6, Trajkovski 19, Rejnolds 17, J. Markovski, Bosvel 4, Krstevski.

Preporučujemo za Vas