Zdovc: Igrači nisu svjesni šta nas čeka

"Znamo da će biti teško, ali, generalno gledano, imamo bolju ekipu i to bi trebalo da bude odlučujuće", kaže slovenački stručnjak
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.01.2012. 18:19h

Stariji ljubitelji košarke Juru Zdovca pamte kao reprezentativca bivše Jugoslavije, igrača koji je bio poznat kao sjajan defanzivac.

Nakon dvije decenije uspješne karijere, 2003. godine je odlučio da stavi tačku i posveti se trenerskom poslu.

Predvodio je Krku, Slovan, Iraklis, Split, Bosnu, Olimpiju, bio selektor Slovenije, a od ljetos je na klupi Spartaka iz Sankt Peterburga.

Pred duel protiv Budućnost Volija, sjutra veče, svjestan je da njega i izabranike čeka težak zadatak.

"Naši ciljevi su jasni, ali sa druge strane znamo da će biti jako teško. Budućnost je ekipa koju ja izuzetno cijenim, kao i njihovog trenera Dejana Radonjića koji radi sjajan posao. Biće tvrda, čvrsta utakmica. Domaćin igra agresivno, brzo tako da moji igrači još uvijek nisu svjesni šta nas čeka. Nadam se, međutim, da će to shvatiti što prije, jer u suprotnom neće biti dobro. Očekujem se da ćemo odigrati dobru utakmicu", rekao je Zdovc za “Vijesti”.

Kada se povede priča o načinu igre Podgoričana, za slovenačkog stručnjak nema tajni.

"Znam dobro kako Budućnost igra, znam trenera dobro, ali to ništa ne znači. Ako igrači ne shvate gdje su, šta su i šta se od njih traži, onda je sve džaba. Posebno su opasni kući, ne samo ove sezone, već posljednjih godina. Igraju izuzetno agresivno u odbrani, na ivici faula, tako da je na nama da se što prije adaptiramo na takvu igru. Jasno je da ćemo morati da damo maksimum. Mi imamo, na papiru, jaču ekipu, ali jedno je papir, a drugo teren".

Ishod duela bi mogle, prema riječima Zdovca, da presude detalji koji se ne vide sa tribina ili pored malih ekrana.

"Teško je reći šta bi moglo da presudi, moguće neki detalji. Mi imamo nekih kadrovskih problema, ali se nadam da će sve biti uredu. Ishod bi mogao zavisiti od toga koliko će sudije dozvoliti ekipi Budućnosti da igra agresivno, ali u principu i moja je želja kao trenera da igramo jako i agresivno".

Prošle sezone, prevodeći Olimpiju, sadašnji trener ruskog tima je slavio u “Morači”.

"Drugačije su ekipe nego što su bile tada, drugačije je i takmičenje, ali očekujem da ostvarimo pobjede. Znamo da će biti teško, ali, generalno gledano, imamo bolju ekipu i to bi trebalo da bude odlučujuće", zaključio je Zdovc.

Galerija

Bonus video: