Vitkovac: Obaveza je da damo maksimum

"Indivindualno su veoma jaki, dobar kolektiv i sigurno da nas čeka težak zadatak. Pokušaćemo jednom dobrom igrom da dođemo do pozcije da ih savladamo", istakao Radonjić
0 komentar(a)
Vitkovac - Radonjić, Foto: Savo Prelević
Vitkovac - Radonjić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.01.2012. 13:59h

Spektakl u najavi! Na startu druge faze Evrokupa u „Morači“ gostuje Spartak, uz Makabi, ekipa sa najvećim rejtingom u evropskoj košarci.

Čelnici kluba iz Sankt Peterburga ljeto su uložili ogromna sredstva da bi formirali ekipu koja može izboriti plasman u Evroligu naredne sezone.

Za sada im fenomenalno ide u drugoj po jačini takmičenju na Starom kontinentu. Iz šest mečeva imaju stopostotan učinak, što je dovoljan pokazatelj na kakvom će se iskušenju naći "plavi“.

Imena Jotama Halperina, Patrika Beverlija, Lukasa Mavrokefalidisa, Viktora Kejrua, Vladimira Dragičevića... dosta znače ljubiteljima košarke, a na klupi je jedan od najboljih košarkaša bivše Jugoslavije Jurij Zdovc.

Ekipa za potpuni respekt od koje nije sramota izgubiti, ali Podgoričani ne misle da tek tako istaknu bijelu zastavu.

"Prvi meč i najjači protivnik u grupi. Tim koji je napravljen da se ove sezone bori za trofej u Evrokupu. U svim takmičenjima pokazao je kvalitet kvalitet, posebno u Evrokupu, gdje su bez poraza okončali prvu fazu. Indivindualno su veoma jaki, dobar kolektiv i sigurno da nas čeka težak zadatak. Pokušaćemo jednom dobrom igrom da dođemo do pozcije da ih savladamo. Neće biti nimalo lako, jer znamo protiv koga igramo. Međutim, bez obzira na tu činjenicu naša je obaveza da damo maksimum, jer igramo na našem parketu“, ističe trener Budućnost Volija Dejan Radonjić.

Crnogorski šampion je u subotu imao težak meč sa Zagrebom, koji je riješio u svoju korist nakon produžetka.

Sada ostaje pitanje da li se ekipe psihički i fizički istrošila protiv „mrava“.

"Imali smo veliku potrošnju u prethodnim utakmicama, a sada igramo sa još jačim protivnikom nego što smo imali do sada. Što se tiče pripreme, sve je napravljeno onako kako treba i kako smo planirali. Motivacija će biti, što se tiče kvaliteta rivala, na maksimalnom nivou. U ovom trenutku razmišljamo o tome da, poslije Makabija, protiv najjačeg protivnika koji je gostovao u Podgorici pokažemo kvalitet“, jasan je Radonjić.

Od Čedomira Vitkovca, uz Bojana Krstovića i Džermejna Andersona, najiskusnijeg igrača „plavih“ očekuje se povede saigrače u košarkaški rat iz koga će pokušati da izađu kao pobjednici.

"Dolazi nam u goste izuzetno kvalitetna ekipa, koja je prvu fazu takmičenja okončala bez poraza, što dovoljno govori o njima. U vrhu su VTB lige, tako da je pred nama veliki izazov i motiv da i protiv tako kvalitetne ekipe da možemo dobro da igramo i da potvrdimo dobra izdanja ove sezone. Odlična su ekipa, odlični indivindualci, ali to je motiv za svakog od nas da pokažemo da možemo da se nosimo sa njima. Na kraju krajeva, igramo kući, što je obaveza više da damo maksimum, a ne sumnjam da će tako i biti“, zaključio je Vitkovac.

Cijena ulaznice za sjutrašnji meč je tri eura.

Raspored

Utorak

Grupa K

Budućnost Voli – Spartak (19.00)

Banvit – Krka (18.00)

Grupa I

Gravelin – Valensija (20.00)

Grupa J

Aris – Himki (18.45)

Asvel – Donjeck (20.00)

Grupa L

Lokomotiva – L. Ritas (16.45)

Beneton – Alba (20.45)

Srijeda

Grupa I

Riga – Nimburk (18.30)

Bonus video: