Zagreb za povratak na trijumfalni put

"U timu imaju Krunoslava Simona, ove sezone dominantnog, po procjenama možda i najboljeg igrača lige. Na bekovskim i centarskim pozicijama su odlično pokriveni", kazao je Radonjić
0 komentar(a)
Marko Popović, Foto: Savo Prelević
Marko Popović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.01.2012. 13:57h

Seriju od pet vezanih pobjeda, košarkaši Budućnost Volija prekinuli su u utorak protiv Crvene zvezde u Beogradu.

Taj neuspjeh ih, na svu sreću, nije udaljio od vrha tabele.

I dalje su na četvrtom mjestu, a sjutra veče pred svojim navijačima imaju šansu da se vrate na trijumfalne staze.

Međutim, put će biti izuzetno trnovit, pun prepreka, jer će na drugoj strani terena biti hrvatski šampion Zagreb.

“Mravi” su nakon nešto lošijeg početka uhvatili pravi ritam, pojačali su sastav sa dva kvalitetna igrača i ovo gostovanje najavljuju kao ključan meč sezone.

To jasno govori sa koliko motiva dolaze u glavni grad Crne Gore, a mogu se pohvaliti time da su prošle sezone, uz Partizan i Olimpiju, jedini koji su uspjeli da slave u “Morači”.

"Zagreb je tim koji je formiran za Evroligu, a u tom dijelu su, nakon lošijeg početka, bili na veoma kvalitetnom nivou i u prilici da se nađu među 16 najboljih. To su nadogradili dovođenjem Damira Markote i Vedrana Morovića i napravili kvalitet više na izuzetan i iskusan sastav koji posjeduju. U timu imaju Krunoslava Simona, ove sezone dominantnog, po procjenama možda i najboljeg igrača lige. Na bekovskim i centarskim pozicijama su odlično pokriveni. Odsustvo nekih igrača može im dovesti do problema, ali su u posljednjem meču protiv Hemofarma pokazali da i na to mogu da odreaguju", kaže Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

Na ruku “plavima” ide podataka da trener gostiju Vladimir Androić neće moći da računa na Damira Mulaomerovića, Džošuu Hejtvelta i Marija Kasuna, koji je prošle sezone dao 28 poena uz šut iz igre 14-14.

"Očekuje nas težak meč. Pokušaćemo da dođemo do prilike da osvojimo nove bodove i zajedno, nakon meča, sa navijačima budemo zadovoljni. Za to ćemo morati dobro da se potrudimo i igramo na maksimalnom nivou. Raspred je težak iz više aspekata, prije svega kvaliteta protivnika protiv kojih igramo i putovanja koja nas očekuju. Od rezultata u narednom, kraćem, period zavisi šta bi mogli da napravimo u ABA ligi i Evrokupu", objasnio je Radonjić.

Kapiten Marko Popović duel sa Zagrepčanima vidi kao šansu za iskupljenje za poraz u Železniku, ali i za vraćanje samopouzdanja.

"Još jedan težak meč u nizu za nas. Zagreb je odličan tim, sa evroligaškim igračima. Želimo da popravimo sliku iz meča sa Crvenom zvezdom, koji smo odigrali loše. Nadam se da ćemo uz pomoć navijača doći do pobjede koja će nam vratiti samopouzdanje uoči važnih mečeva koji nas očekuju u nastavku sezone", zaključio je Popović.

Cijena ulaznice za sjutrašnji meč je dva eura.

Bonus video: