Milenko Topić: Žao mi je što Zvezdu uzimam pod ovakvim oklnostima

Topić je do sada bio pomoćnik Dušana Alimpijevića, a u ponedjeljak je preuzeo ekipu kao privremeno rješenje poslije smjene prvog trenera
445 pregleda 1 komentar(a)
topić, Foto: Zurnal.rs
topić, Foto: Zurnal.rs
Ažurirano: 08.05.2018. 14:30h

Novi trener košarjaša Crvene zvezde Milenko Topić izjavio je danas da mu je žao zbog okolnosti pod kojima je pruzeo ekipu.

"Žao mi je što pod ovakvim okolnostima dolazim na mjesto prvog trenera. Imali smo ideju kada smo Dušan i ja predstavljeni kao trenerski tandem na početku sezone, da ćemo ovo odraditi zajedno do kraja", rekao je Topić za klupski sajt.

Topić je do sada bio pomoćnik Dušana Alimpijevića, a u ponedjeljak je preuzeo ekipu kao privremeno rješenje poslije smjene prvog trenera.

Nekadašnji reprezentativac Srbije je kazao da sve što se tiče njegove igračke karijere "sada pada u vodu i nije važno".

"Važno je ono što slijedi. Moramo da popravimo odnos prema igri, da podignemo odgovornost, da svi shvate težinu dresa koji nose i za koji klub igraju. Moramo da se okrenemo jedni drugima jer samo zajedno možemo da krenemo naprijed kao tim. Nemamo puno vremena, a puno utakmica je pred nama. Treba osvježiti ekipu i uraditi dobru pripremu, koja je važna u ovom dijelu sezone. Bez velikih riječi, na nama je da radimo i očekujem da idemo naprijed", kazao je Topić.

Debi će imati protiv Borca u Superligi Srbije.

"Borac je dobar tim koji zna da igra košarku i zaslužuje svako poštovanje. To nisu pokazali samo u našoj utakmici u Čačku, već i kroz ostale mečeve ove sezone u ABA2 ligi i domaćem šampionatu. Mi sa druge strane moramo prvo da povratimo vjeru u sebe kao tim, koji želi da odigra dobru, borbenu utakmicu. Takođe, očekujem i podršku naših navijača, da nas podrže jer smo u završnoj fazi naporne sezone", naveo je Topić.

Bonus video: